Hřebec na dnešní den: Quatar-N

PR text / Quatar – N je letos tříletý hřebec s uděleným výběrem pro plemennou knihu CS. Otcem hřebce Qutar je mladý velmi úspěšný letos osmiletý hřebec BWP LEANDRO VG, který má v původu v pozici otce vynikajícího sportovního hřebce GITRANO V BREKENBROEK ( 160cm J.C.Garcia) po Nabab de Reve a v pozici matky Corsicu VG po Chellano Z. Leandro VG se svým stálým jezdcem Jeroenem de Winterem doposud absolvoval parkury s mezinárodní účastí do výšky 140 cm s mnoha cennými umístěními

Je čtyřnásobným účastníkem šampionátu mladých koní v Belgii s umístěním nejhůře vždy do pátého místa. Je rovněž pravidelným účastníkem Mistrovství světa mladých koní v Lanakenu s dvojnásobnou účastí ve finálovém kole. Dvakrát Leandro vyhrál cenu hřebčína Zangersheide při CSI 5* v Mechelenu.

Matka LATINA -N je dcerou opět světoznámého sportovce VAGABOND DE LA POMME. Vagabondův rodokmen je soustředěním těch nejlepších krevních linií: Nabab de Reve, Quidam de Revel či Ibrahim a v mateřské linii For Plesaur, Darco nebo Chin Chin. Otcem Vagabonda de La Pomme je mistr světa z roku 2010 Vigo d´Arsouilles (P.Le Jeune,Bel.)

Vagabond zahájil svoji mezinárodní karieru v roce 2013 v sedle Penelopé Leprevost a jeho úspěchy raketově stoupaly. Již v roce 2017 byl na 118 místě v žebříčku sportovních koní (WBFSH). Jeho potomci ukazují velký skokový potenciál. Na příklad Jackson de Regon se stal vítězem testu 3-letých hřebců do plemenitby v rámci plemenné knihy BWP 2014. Rovnež dalsí potomci Vagabonda de La Pomme jsou pravidelnými účastníky MS mladých koní v lanakenu. Latina – N je z matky po LANDADEL, což je jeden z nejúspěšnějších potomků piliře světových chovů LANDGRAF I.

QUATAR – N bude působit na stanici hřebců Pernarec, a je v přípravě do výkonnostního testu.

 

Bělouš, BWP, * 21.4.2016, 167 cm KVH,177 cm KVP, 186cm OH, 21,5cm Ohol.

Chovatel: Petrus Naudts, Belgie Majitel: Bedřich Hanák, Pernarec, http://www.hanak-horses.eu/

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.