Hřebec na dnešní den: Sun Schufro

PR text / San Schufro je oldenburský tmavý hnědák, který získal prémii na NRW körungu v roce 2005. O dva roky později úspěšně absolvoval 30denní test ve Schlieckau a v roce 2008 se kvalifikoval na Bundeschampionat. Následovaly starty v drezurních soutěžích do Intermediaire I, a to včetně mezinárodních startů s juniorkou Kristin Biermann (druhé a třetí místo v Saumur ve Francii).

Ve sportu je aktivních několik desítek San Schufrových potomků, z nichž nejúspěšnější je zatím jedenáctiletá Shiva (om: Dresemann) startující na mezinárodních drezurních závodech do Intermediaire I a dvanáctiletý valach Sullivan (om: Diamond Hit, Prix St. Georges). Körován byl doposud jeden z jeho synů, a to Steiner von Strelitzer Hof (om: Starway).

San Schufrovým otcem není nikdo menší než Sandro Hit, druhý nejlepší drezurní plemeník světa let 2018, 2017 a třetí roku 2016. K jeho nejúspěšnějším potomkům současnosti patří Salvino, Sir Donnerhall II OLD, Selten HW, San D’Or, Showtime FRH, Sancette a další. Mimochodem, Sandro Hit se coby otec umí prosadit i mimo drezurní obdélníky. Jeho syn Santano II vybojoval týmový bronz na OH v Riu ve všestrannosti. Sandro Hitova matka Loretta je rovněž matkou plemenných hřebců Royal Hit (po Royal Dance) a Diamond Hit (po Don Schufro), což je sedmý nejlepší drezurní plemeník světa v loňském roce.

 

San Schufrovou matkou je oldenburská tmavá ryzka Dubiola. Ta je také matkou pravého bratra San Schufra jménem San Schufro II a jejich pravé sestry Sarana CDS startující v drezurních soutěžích s juniorskou jezdkyní. Dubiolina dcera Siola (po Sir Donnerhall I) je matkou plemenných hřebců Sezuan’s Donnerhall (po Sezuan), mj. vítěze 14denního i 50denního testu, a Vivaldi’s Donnerhall (po Vivaldi). Další Dubiolina dcera, Sibiola po Sir Donnerhall I, je matkou plemenného hřebce Don Furitello (po Fürstenball) a klisny Fürst Fantasia, matky hřebce Destare (po Danciano) vydraženého za 81 000 euro.

Otcem matky je další významný drezurní plemeník, Don Schufro (po Donnerhall). Jedná se o mezinárodně úspěšného drezurního koně (dánský mistr z roku 2008, bronz ze soutěže družstev z OH 2008 atd.) oblíbeného chovateli po celém světě. Z jeho nejlepších potomků zmiňme například úžasné klisny Weihegold OLD, Diva Royale, dále pak Dona Darwina, Dorinu a další. Z vnuků pak nesmíme opomenout trojnásobného vítěze MS pro mladé drezurní koně, plemenného hřebce Sezuan (po Zack).

Z rodiny San Schufra pochází nejen skokoví a drezurní koně, ale také další plemenní hřebci jako například Almati, Uruguay nebo Calvaren.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.