O víkendu na II. Prague Intercup a X. Národní český šampionát arabů

O víkendu 3. - 4. září se v Praze na Císařském ostrově uskuteční jubilejní X. národní šampionát arabských koní a II. ročník mezinárodního šampionátu Prague Intercup. Začátek bude v 10,00 hodin, předpokládaný konec mezi 17 – 18 hodinou po oba dny.  Do Národního šampionátu je přihlášena třicítka koní, kteří budou rozděleni do devíti věkových kategorií...

Aktualizace 7. září: Přidána fotogalerie Renáty Kolářové. Odkaz na fotogalerii naleznete ZDE nebo pod článkem.

 

Aktualizace 3. září: Akci můžete sledovat také online a to v sobotu i neděli. Internetová televize HorseTV.cz nabízí online přenos ZDE.

 

Posuzovat je budou porotci: Marek Trela (Polsko – ředitel hřebčína Janow Podlaski), Claudia Darius (Německo) a Elisabeth Chat (Rakousko). Ani letos nebudou chybět speciální kategorie, oceněn bude nejlepší valach a bude předána také putovní cena WAHO Trophy za loňský rok.

V mezinárodním šampionátu se můžeme těšit na více než šedesát koní v jedenácti věkových kategoriích, které bude hodnotit Renata Schibler (Švýcarsko), Dr. Nasr Marei (Egypt), Silvia Garde-Ehlert (Německo) a Scott Benjamin (Kanada.). Prague Intercupu se zúčastní  i stáje ze Saúdské Arábie, Kataru, Spojených arabských emirátů a samozřejmě chovatelé z Evropy.

První juniorské kategorie začnou v sobotu odpoledne, druhá část koní pak bude posouzena v průběhu neděle, která v 15,00 hod. vyvrcholí udělením šampionských titulů. Letos poprvé bude uděleno ocenění Prague European Cup pro tři nejlepší koně narozené a vlastněné v Evropě, dále se bude vybírat nejlepší kůň egyptské linie, oceněn bude kůň s nejvyšším počtem bodů, kůň s nejlepším pohybem a kůň v nejlepším typu. Titul taktéž získá nejlepší český kůň v mezinárodní soutěži. Občerstvení a parkování návštěvníků je zajištěno v místě pořádání.


Vstupné:

jednodenní - 140,- Kč/dospělí, 90,- Kč děti; dvoudenní - 200,-Kč/dospělý, 140,-Kč/ děti.

 

Plakat

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.