Kladrubský ředitel Ing. Jiří Jehlička dnes nastupuje do úřadu

Dne 27. června byl odvolán Ing. Jan Höck, ředitel kladrubského hřebčína, jak informuje ministerstvo zemědělství ve své tiskové zprávě. Tu najdete dole. Připomeňme, že podle posledního vyjádření, které jsme z MZe ČR získali a najdete ho v červencovém Jezdectví, a sice o únorové kontrole hospodaření, nebyly shledány nesrovnalosti v účetnictví NH. Před několika dny prolétla médii zpráva, že národní hřebčín získal dotaci 300 milionů na opravy.

15. 11. 17:30 HOD: Dnes nastupuje Ing. Jehlička do funkce.

 

Ing. Jehlička musel opustit stáj u Benešova a stěhuje se do Kladrub. Foto Michael Motygin

 

1. 11. 15:25 HOD: Jak informuje ČT24, novým ředitelem je Ing. Jiří Jehlička. O něm se hovořilo jako o favoritovi celého řízení. Informace zatím není uvedena ani na webu ministerstva zemědělství.

Dne 1. 11, v 15:38 HOD byla rozeslána tato tisková zpráva MInisterstva zemědělství:

Tisková zpráva

V Praze 1. 11. 2012

 

 

Ministr Petr Bendl jmenoval nového ředitele kladrubského hřebčína

 

Ministr zemědělství Petr Bendl jmenoval novým ředitelem státní příspěvkové organizace Národní hřebčín Kladruby (NHK) Jiřího Jehličku. Nový šéf hřebčína vzešel z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo sedm osob. Jehlička se své funkce ujme 15. listopadu.

Jiří Jehlička (57) vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Českých Budějovicích. Pracoval jako zootechnik, později jako hlavní zootechnik. Na Státním statku Netvořice založil chov kladrubského bělouše.V roce 1991 začal působit v soukromém sektoru, ve společnostech, které se zabývají chovem nebo ustájením koní a výukou jezdectví. Působil např. v Radě plemenné knihy starokladrubského koně při NHK a je dlouholetým členem České jezdecké federace.


Kateřina Böhmová
ředitelka Odboru komunikace MZe

 

 

Aktualizace 31. 10. 12 HOD: Do výběrového řízení na ředitele se přihlásilo sedm kandidátů.

Všech sedm kandidátů (Ing. Gotthardová, p. Hrubý, Ing. Jehlička, Ing. Kunát, Ing. Neumann, Ing. Tupý, Ing. Voňková) již bylo předvoláno k ústnímu jednání, nyní čekáme na výsledek výběrového řízení.

Původní článek 27. června 2012:

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes odvolal ředitele státní příspěvkové organizace Národní hřebčín Kladruby (NHK) Jana Höcka. Ministr se k tomuto kroku rozhodl na základě poznatků, které přinesla kontrola Ministerstva zemědělství coby zřizovatele organizace, zaměřená na oblast prodeje a chov koní a veřejné zakázky, a také s ohledem na rozdílné pohledy na pojetí budoucího fungování organizace. Řízením NHK bude dočasně pověřena Simona Voňková. Ministerstvo zemědělství připravuje výběrové řízení na pozici ředitele.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.