Locksley Permoník: Tři tituly, jeden pohár

Národním šampiónem plemene shetland pony byl na výstavě Kůň 2013 v Lysé nad Labem vyhlášen ryzák 1813 Locksley Permoník. Pětiletý plemenný hřebec si kromě tohoto nejcennějšího titulu odvezl domů i Pohár Anne a Kennetha Scottových jako nejlepší reprezentant českého chovu.

Ryzák odchovaný Magdou Skalickou v Hřebčíně Permoník (Vráž u Berouna) se stal rovněž dvojnásobným šampiónem ve „své“ kategorii shetland pony - mini typ: mezi seniory i celkově.
Majitelkou nejúspěšnějšího účastníka IX. Národního šampionátu je Jana Vrkoslavová z Ranche V - Zehuby (Čáslav). Její největší eso je synem hřebce Lector van de Nijkamphoeve a klisny Nancy v. Stal de Hestert.

Další malá esa
Juniorskou kategorii ovládly klisny z Hřebčína Viklan Kadov (u Blatné). Chovatelskou i majitelkou dvouleté Kadov Azalea (šampiónka) a letos narozené Kadov Berry (vicešampiónka) je Lucie Kočovská.
Vicešampiónem v kategorii seniorů je šestiletá vranka Kinkell Evali importovaná z britských ostrovů Renatou Markovou (Hřebčín Markes, Rosice u Brna).
„Druhým“ koněm šampionátu, spojeného s výstavou ostatních mountain a moorland pony,  se stal atraktivně zbarvený sedmiletý welsh cob 1893 AC Golden Boy. Tento hřebec pochází z Walesu a nyní reprezentuje Hřebčín Amerika (Votice), který patří Petrovi a Gabriele Rotovým.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.