Lord Weingard v Čechách

PR text / Včera, v úterý 10. února, dorazila do hřebčince Tlumačov velká posila pro český chov - oldenburský hřebec Lord Weingard. Svazu chovatelů českého teplokrevníka se podařilo tohoto hřebce získat pro své členy, po náročných jednáních díky osobní podpoře Alberta Sprehe, který tak opět projevil podporu českému chovu. Lord Weingard je hřebec nejen velmi zajímavého původu, ale prokázal svou kvalitu na nejvyšších mezinárodních parkurech, taktéž i jeho potomstvo. A takových u nás mnoho nemáme.

Tento krásný ryzák byl v roce 2003 prémiovaným hřebcem oldenburského körungu a kvality potvrdil ve třicetidenním testu s celkovým výsledkem 8,29 a známkou 8,63 za skok. Následovala zářná kariéra na parkurech pro mladé koně korunovaná úspěšnou účastí v Bundeschampionatu ve Warendorfu. Překvapivě rychle se Lord Weingard dokázal dostat na nejvyšší úroveň mezinárodní skokové scény, kdy s jezdcem Janem Sprehe sbíral od roku 2010 úspěchy ve tříhvězdičkových T parkurech (například Offenburg, Saint Lô, Neumünster, Zuidlaren nebo Gera).

Lord Weingard se může pochlubit velmi úspěšným potomstvem, kdy ti nejstarší mají již výkonnost T a zajistili tak svému otci 145 bodů v rámci odhadů plemenných hodnot Německé jezdecké federace 2013. Jmenovat můžeme například v mezinárodním sportu úspěšnou dceru Lady Luise s jezdcem Hans-Thorben Rüdem a Luka (Dominik Schäfers). V roce 2010 se jeho syn Lord Beckham stal vítězem meklenburského körungu.

Podíváme-li se na původ hřebce Lord Weingard, nalezneme zde množství výjimečných skokových koní. Otce Lordanose snad ani není potřeba představovat, protože patří k nejlepším producentům skokových koní v Evropě. Sám zvítězil v mnoha parkurech úrovně T a je otcem 46 körovaných synů. Matka Weinland je pravou sestrou mezinárodně úspěšné klisny Lady Weingard s jezdcem Marcusem Beerbaumem, a poté Jörne Sprehem a sestrou plemenných hřebců Libertas, Lindenberg a Landkaiser (vítěz oldenburského körungu v roce 1995).

Lord Weingard je zařazen do Akceleračního programu ČT, Pripousteci poplatek v ramci PK CT 8000,- pro řádné členy SCHCT Sleva 50%.

Více informací k hřebci naleznete na české verzi webových stránek hřebčína Sprehe - ZDE.

Videa ze závodů ZDE a ZDE

 

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.