Pozvánka: Svod Fríských koní 2014

Svod fríských koní je nejdůležitější akcí roku pro chovatele a majitele fríských koní a jako každý rok ho pro Vás organizuje CSFHO o.s. ve spolupráci s mateřskou plemennou knihou KFPS. Akce se koná 27. září v Jezdecké škole Equus Kinsky v Hradištku u Sadské. K vidění budou hříbata, ročci a dvouletky, klisny i hřebci. Připraveno je občerstvení, nejedno vystoupení a příjemná atmosféra.

 

CSFHO o.s. je občanské sdružení majitelů, chovatelů a příznivců fríských koní a je zároveň i výhradním zástupcem holandské mateřské plemenné knihy fríských koní KFPS v Čechách, Moravě a na Slovensku. 

CSFHO o.s. pro majitele a chovatele fríských koní zajišťuje doklady pro jejich koně (jako je registrace koní a hříbat, změny v rodokmenech, duplikáty rodokmenů...atd.), ale také poskytuje profesionální poradenství v otázkách plemene, chovu, připouštění klisen a nabízí i pomoc při výběru vhodného hřebce k připuštění.

 

Tytsje K

 

Od letošního roku  CSFHO o.s. zajistila dávky mraženého spermatu od osmi top plemenných hřebců přímo z holandských stájí, které jsou nyní dostupné v ČR všem chovatelům. Tímto krokem asociace umožnila všem zájemcům připustit své klisny kvalitními, licentovanými plemeníky, aniž by se chovatelé zatěžovali přímou komunikací s holandskými stájemi a  logistikou s tímto spojenou.

K dalším akcím které CSFHO o.s. každoročně pořádá jsou semináře na různá témata, týkající se ale převážně fríských koní. Letošní rok jsme se zaměřili především na otázku inseminace a reprodukce fríských koní. Na seminář přijela přednášet kapacita ve svém oboru MVDr. Monika Najmanová. Během celodenního semináře byli účastníci zasvěceni do celkového reprodukčního cyklu klisen, dozvěděli se o výhodách i úskalích inseminace chlazeným i mraženým spermatem a pověnovali se i tématu samotného porodu hříběte a následné péče o něj.

 

Sunny P

 

Druhý ze seminářů byl věnován trochu jinému tématu, a to posouzení fríského koně a jeho správné přípravě na svod. Přednášet přijela jedna z nejlepších holandských komisařek KFPS, paní L. Hompe, která účastníkům názorně ukazovala nedostatky a přednosti na jednotlivých fríských koních.  

Závěrečnou  a zároveň vrcholnou akcí letošního roku je svod fríských koní. Jedná se o nejdůležitější akci pro chovatele a majitele fríských koní a jako každý rok ho pro Vás organizuje CSFHO o.s. ve spolupráci s mateřskou plemennou knihou KFPS. Místo a termín svodu je již vybrán 27.9.2014 a my bychom Vás tímto chtěli co nejsrdečněji pozvat na tuto výjimečnou událost. 

Přijďte se také podívat a podpořit krásné černé perly. K vidění budou hříbata, ročci a dvouletky, klisny i hřebci. Máme pro Vás připravené občerstvení, nejedno vystoupení a příjemnou atmosféru, kterou podtrhává krásné prostředí Jezdecké školy Equus Kinsky v Hradištku u Sadské.

 

Genesis Leen

Soubory ke stažení

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.