Přijeďte si koupit mladého koně do Belgie!

První ročník aukce mladých koní v belgickém městečku Bossen (Brussel) se konal 27. října 2012 od 20.00 hodin a v nabídce byla kolekce vybraných mladých belgických a německých koní, jejichž původy a videa naleznete na odkazu www.woodlandsinternational.eu.

Aktualizace 30. 10. 19:45 HOD: Aukce v Belgii splnila svá očekávání

Sobotní večer byl premiérou avizované mezinárodní aukce Woodland´s International Sales v belgickém městečku Koningshooikt. Skupina organizátorů v čele se dvěma belgickými šampiony Nielsem Bruynseelsem a Nickem Vrinsem představila v průběhu aukce kolekci celkem 21 koní včetně 1 hříběte, 2 dvouletých, 6 tříletých a 12 již obsednutých koní.

Nejvyšší cena večera byla vydražena za pětiletou klisnu Back Up ( Kashmir van't Schuttershof), která je tak nyní v majetku u nás známého slovenského jezdce Radovana Śilo . Klisna nebyla jediným koněm, který opustí území Belgie. Další koně, které zamíří do zahraničí, a to do Kolumbie jsou klisna Gamine d'Eclipse (Cassini I) a Joyce van den Bisschop (Ogano Sitte). Za každou z klisen byla zaplacena částka 55.000,- EUR. Hřebec Detroit (Numero Uno) byl vydražen a prodán do Anglie za 60.000,- EUR a hřebec Herciro van´t Kiezelhof (Cicero Z van Paemel), za kterého jeho nový majitel zaplatil stejný obnos, pak poputuje dokonce do Jižní Afriky.

Nejdražším mladým koněm, který byl předváděn při skoku ve volnosti, byl v Zangersheide kérovaný tříletý hřebec Jaguar (Catoki), který byl vydražen za 44.000 EUR. Celkový výtěžek aukce byl 577.000 EUR.

Původní článek:

Woodland's International Sales
první ročník mezinárodní aukce mladých skokových koní v Belgii

Zveme vás na první ročník aukce mladých koní v belgickém městečku Bossen, které je vzdáleno asi 47 km od Bruselu a 7 km od města Lier v nádherném jezdeckém areálu. Aukce se koná 27. října 2012 od 20.00 hodin a je připravena kolekce vybraných mladých belgických a německých koní, jejichž původy a videa naleznete na odkazu www.woodlandsinternational.eu

Filozofií této aukce bylo představit zájemcům kolekci koní, kteří ještě nedosáhli vrcholu své kariéry, ale jsou teprve na samém začátku. Prošli náročným a pečlivým předvýběrem a všichni splňují vysoké požadavky, jež jsou na koně kladeny v průběhu jejich kariéry v těch nejtěžších soutěžích ve skokovém sportu. V organizačním výboru aukce jsou kromě jiných odborníků i dva šampioni Belgie z roku 2004 a 2010 Nick Vrins a Niels Bruynseels, ti vybrané koně posuzovali. Kromě sportovních předpokladů splňují  koně i vetererinární aspekty a všichni mají 100% rentgeny, které jsou na vyžádání k dispozici.

Kdy: 27. října 2012 od 20.00 hodin
Kde: Bossen 5, 2500 Koningshooikt, Belgium

Organizátoři Woodland's International Sales doporučují ubytování v Zimmer Hotel v městě Lier. Tento krásný hotel se nachází pouhých 5 minut od místa konání aukce. Při rezervaci použijte heslo „Woodlands“ a získáte tak 10% slevy pro účastníky aukce.
Z hotelu a zpět může organizátor zajistit dopravu – shuttle bus.


V případě zájmu o další informace o aukci a případně i o koních kontaktujte:
Markéta Šveňková, marketa_svenkova@yahoo.com, tel.:+420 723 325 325
Stal Bruynseels, info@stal-bruynseels.be, tel: +32 476 64 54 40

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.