První inspekce irského coba v České republice

Dne 19.5.2007 pořádá Irish Cob Society Nederland první inspekci Irského Coba v České republice. Majitelé koní v typu tinker mají jedinečnou příležitost přivést své koně k inspekci a získat zařazení do plemenné knihy ICS Nederlad, splnit podmínky pro zařazení do chovu a dále získat pro odchovaná hříbata průkazy původu.

Inspekce je otevřená pro hřebce, valachy, klisny a hříbata. Vzhledem k tomu, že je v naší republice málo koní, kteří mají pas vystavený přímo od ICS, ale je dost strakatých koní s různými pasy např. vystavenými ve Slatiňanech, kde je uvedeno pouze kůň typu...Irský cob, tinker..., je inspekce rozdělena na dvě části - vstupní a premiová.

  • Vstupní inspekce - k zapsání do plemenné knihy, pro koně kteří ještě nejsou registrovaní jako Irští cobové.

  • Prémiová inspekce - na premiovou inspekci musí již být kůň registrován jako Irský cob.
    To znamená, že kůň buď prošel vstupní inspekcí pro zápis do knihy, nebo se již narodil jako Irský cob a je již registrován.



Mohou se zůčastnit majitelé všech koní o kterých si myslí, že jsou Irští cobové. Inspektoři koně popíšou a když budou splňovat standard, zapíší je do plemenné knihy a koně dále postupují do premiové inspekce, kde dostanou bodové ohodnocení a budou zařazeni do chovu.

Vstupní inspekce se bude konat v ČR jen jednou a v budoucnu bude již pouze premiová inspekce pro koně zařazené v plemenné knize a jejich potomky. Vstupní inspekcí vycházejí holandští inspektoři vstříc majitelům těchto koní České reublice, aby bylo na čem začít chov. Tuto výbornou spolupráci vyjednala přímo organzátorka akce paní Jaroslava Spolková.

V tuto chvíli je přihlášeno téměř 30 koní, z toho 3 dospělí a 3 mladí hřebci, 1 mladinké říbě, 1 valac ze slovenska. Lze přijmout ještě přihlášku na poslední chvíli - volejte paní Jaroslavu Spolkovou, 602 588 856, info@irishcob.cz.

Akce se koná na Farmě Heroutice u Neveklova, okr. Benešov ve stř. Čehách.
Přejímka koní: 19.5.2007 od 8.00 – 10.00 hod. Začátek akce v 10.00 hodin.

V předvečer akce proběhne na Farmě Heroutice tlumočená diskuze s holandskými posuzovateli. Na besedu i inspekci jsou zváni jak účastníci, tak diváci.

Další podrobnosti i materiály ke stažení (propozice, přihláškové formuláře) jsou ke stažení na www.heroutice.cz.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.