I. shetland pony show v Chomutově

V sobotu 15. srpna od 10.00 hodin pořádají JK PZOO Chomutov a JK Dominika v areálu jezdeckého klubu Podkrušnohorského zooparku Chomutov I. shetland pony show. Na dopoledne si pořadatelé připravili výstavu shetlanských pony, odpoledne jsou naplánovány jezdecké a vozatajské soutěže pro pony všech kategorií.

shetland

 

Výstava začne v 10:00 hodin speciální výstavní třídou Lead Rein (poník na vodítku) a mladý vystavovatel. Ve dvou výstavních kategoriích se představí 25 shetlandů, k vidění budou národní šampióni a vítězové výstav Halstock Gobstopper, Philip Shapshoeve nebo Ontario v.d. Buitenweg. Divákům se představí také čtyři hříbata, dvě z nich narozená v chomutovském Zooparku. Velmi pěkně je zastoupena třída klisen a valachů, do níž je přihlášeno 13 pony.
Vyhlášeny budou šampionáty mini typu, šampionát typu standard, šampión hříbat, šampión mladých a šampión výstavy. Na závěr udělí náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Mgr. Arno Fišera Čestnou cenu hetmanky Ústeckého kraje. Na odpoledne jsou připraveny soutěže: Běž-jeď-veď, jízda zručnosti, dostih pro pony do 110cm KVH, parkur do 30 cm, parkur do 50 cm, skok mohutnosti a vozatajský parkur. Nahlášeno je již téměř sto startů a divákům se představí nejen shetlandští pony, ale i welšští pony, tarpani, fjord a ve vozatajské soutěži také fellský pony a shirský kůň.
V dětských soutěžích budou rozdány hodnotné věcné ceny a floty, vozatajský parkur se pojede o peněžitou výhru.
V případě nepříznivého počasí je k dispozici krytá hala s tribunou pro diváky.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.