První svazový hřebec – Clin d´Or ČT

V pondělí 25. 2. dorazil do České republiky hřebec Clin d´Or ČT, který bude působit v Zemském hřebčinci v Písku, jako první svazový hřebec Svazu chovatelů českého teplokrevníka (SCHČT). Clin d´Or ČT je tříletý oldenburský hřebec po fenomenálním otci Clinton I, z matky Ricena po Landor S.

Tento mladý hřebec bude připouštět v rámci plemenné knihy český teplokrevník a chovatelům bude k dispozici formou inseminace čerstvým spermatem. Cena připouštěcího poplatku je 4 000 Kč a členové SCHČT mohou uplatnit ještě slevu 50 %. Členství potvrdí stávající členové zaplacením členského příspěvku a noví členové musí zaslat vyplněnou přihlášku nejpozději do 31.3.2013, dle podmínek: http://www.schct.cz/clenstvi.php3

SCHČT tímto krokem reaguje na snižující se počet připouštěných klisen a dává chovatelům za velmi příznivých finančních podmínek možnost připustit své klisny hřebcem světové krve. SCHČT také usiluje o zvýšení počtu potomků po jednom hřebci tak, aby bylo poté možné vyhodnotit přínos daného hřebce pro chov českého teplokrevníka. Hřebečci po tomto hřebci budou přednostně zařazováni do testačních odchoven ČT. Tento záměr pořídit svazového hřebce je ojedinělý a první v naší republice od založení SCHČT a reaguje také tímto na nerovné podmínky připouštění, které stanovili dvě největší reprodukční centra v České republice. Členové SCHČT, příznivci a chovatelé českého teplokrevníka tak mají možnost velice výhodné volby, bez nutnosti přepisovat své klisny do jiných plemenných knih. Hřebec Clin d´Or ČT je ustájen v Zemském hřebčinci v Písku, kde bude představen při přehlídce plemenných koní dne 2.3.2013 od 10,00.
Video z prvního předvýběru naleznete zde: http://www.youtube.com/watch?v=xZ8PZiiis5s

Také v roce 2013 bude možno v chovu využít plemenného hřebce 6062 Scyris. Díky vstřícnému postoji majitele hřebce JUDr. Charváta a držitele hřebce Zemského hřebčince Tlumačov se podařilo předsednictvu SCHČT vyjednat stejné podmínky, za kterých byl hřebec poskytnut v roce 2012. Chovatelům se tak opět nabízí možnost zvýšit podíl anglického plnokrevníka ve svém chovu, bez ztráty finančních výhod a v souladu se šlechtitelskými záměry svazu chovatelů českého teplokrevníka. Hřebec bude opět nabízen formou čerstvého spermatu.

Sledujte také internetové stránky Svazu chovatelů českého teplokrevníka www.schct.cz, kde budou zveřejňovány další informace, fotografie a videa.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.