SCHČT opět vzdělával odborníky pro své chovatele

Ve dnech 14.- 16. 2. v jezdeckém areálu Opava - Kateřinky odstartoval  v rámci Programu rozvoje venkova seriál dalších vzdělávacích akcí Svazu chovatelů českého teplokrevníka. Tato akce byla v pořadí pátá a nesla se pod názvem „Konkurenceschopnost chovu koní v ČR 1.“, s podtitulem Stavitelé parkuru.

Mezinárodní akce se zúčastnilo 21 účastníků a jak již bylo řečeno specializovala se na stavbu parkuru. Uchazeči byli vybíráni především z řad stavitelů parkuru, tedy požadavek byl absolvování zkoušek stavitele parkuru pořádaných v rámci ČJF. Pro tuto vzdělávací akci byli vybráni lektoři z Německa, specialisté na stavbu parkuru Josef Maier  a Peter Hornig (FEI stavitelé), výborně tlumočili Karel Lacina a ing. Hana Civišová.


Jak už to u takovýchto odborných akcí bývá vždy je rozložena do dvou částí praktické a teoretické. Teoretická část se zabývala návrhy parkurů a jejich rozborem, v úvodu pan Maier zasvětil zúčastněné do problematiky jednotlivých linií, jejich náročnosti a možnosti používání. Větší důraz byl kladen na stylové soutěže a mladé koně.

V páteční praxi účastníci byli rozděleni do 4 skupin, spolu s lektory měli za úkol postavit daný parkur na venkovním kolbišti i v prostorách haly, podvečerní hodiny patřily diskusi a všichni posluchači vypracovali nákresy parkuru pro mladé koně dle zadání lektorů. V sobotní části vzdělávací akce byly nejlepší plánky parkuru postaveny na hale a zároveň prakticky vyzkoušeny připravenými koňmi a jezdci JK Opava Kateřinky.

Nejlepším frekventantem školení byl vyhodnocen pan Jan Hudeček, kterému byla nabídnuta další spolupráce a možnost vzdělávání s německými lektory.

Závěrečný proslov a udělení osvědčení ze vzdělávací akce předal předseda svazu chovatelů ČT pan Miloslav Perníček.

Tato akce byla opět jedinečná svého druhu, velice přínosná pro již zkušené stavitele, přinesla nové pohledy a zahraniční zkušenosti, které svým vzorným posluchačům předávali natolik profesně dokonalý školitelé jakými páni Maier a Hornig jsou. Účastníky byla akce velice chválena a důkazem toho bylo i jejich veliké zapojení a ochota k práci až do pozdních večerních hodin.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.