Sejdou se nejlepší haflingové v Pardubicích?

Podle zápisu z únorového zasedání Rady plemenné knihy haflinga je velmi vážná situace kolem mistrovství Evropy haflingů (více info na http://www.haflinger-ec.com/), které má proběhnout na dostihovém závodišti v Pardubicích 22.–24. června. J. Dražan a M. Řehák informovali o negativním vývoji na DS Pardubice a samotném závodišti. Z vedení byl odvolán téměř kompletní management a technický personál, včetně lidí, kteří měli garantovat zajištění ME. V návaznosti na nemožnost jakýchkoliv garancí se nepodařilo sehnat dostatečné množství sponzorských darů potřebných pro zajištění organizaci ME.

Aktualizace 22. 3. 15:30 HOD: Dostihový spolek Pardubice odmítá prohlášení Svazu chovatelů haflingů!

Svaz chovatelů haflingů vydal prohlášení, ve kterém obviňuje Dostihový spolek Pardubice, že není schopen personálně ani organizačně zajistit organizaci Mistrovství Evropy haflingů ve sportovních disciplínách na závodišti v Pardubicích.

Dostihový spolek skutečně ustoupil od spolupráce se Svazem chovatelů haflingů. Důvodem však byla neschopnost Svazu zajistit dostatečné finanční prostředky na tuto aktivitu. Dostihový spolek bez garance finančního zajištění nemůže akci tak velkého rozsahu spolupořádat.

Existuje dohoda, podle které měla Asociace chovatelů koní České republiky zajistit účast cca 250 koní, včetně organizace jejich účasti, a podle které se zároveň zavazuje uhradit Dostihovému spolku služby poskytnuté v rámci této akce. Dostihový spolek měl poskytnout v dohodnutém rozsahu areál závodiště a dostatečnou ustajovací kapacitu. Tohoto svého závazku je Dostihový spolek schopen dostát.

Dostihový spolek považuje Mistrovství Evropy haflingů za významnou akci v rámci světa koní. Nicméně bez záruky finančního krytí ji v tuto chvíli musí v prostorách závodiště odmítnout. To ovšem neznamená, že se Dostihový spolek do budoucna brání spolupráci se Svazem chovatelů haflingů nebo Asociací chovatelů koní České republiky.

Aktualizace 4. 3. 14 HOD: Na stránkách Svazu chovatelů haflinga bylo zveřejněno následující prohlášení:

Předsednictvo Svazu chovatelů haflingů musí s politováním oznámit, že na základě vyhodnocení situace a podmínek pro organizaci ME odstupuje od pořádání ME haflingů ve sportovních disciplínách na závodišti v Pardubicích. Důvodem jsou dlouhodobé zásadní a složité personální a organizační změny přímo v Dostihovém spolku Pardubice, kdy dodnes nemáme ze strany Dostihového spolku jednoznačnou garanci bezproblémového technického a organizačního zajištění celého průběhu ME na odpovídající úrovni. S ohledem na související časové prodlevy nemáme ani možnost garantovat vůči sponzorům dodržení všech smluvních podmínek jejich účasti, a tím jsou podstatně ohroženy možnosti financování celé akce. Předsednictvo SCHH se ve spolupráci s Evropskou federací chovatelů haflingů a DS Pardubice snažilo do poslední chvíle zajistit pořádání ME, bohužel se to ale z výše uvedených důvodů nepodařilo ani po četných jednáních.

V rámci zachování důvěryhodnosti a serióznosti vůči partnerům organizační tým proto doporučil výše uvedené rozhodnutí. SCHH ČR se tímto omlouvá všem zájemcům o účast na ME a doufá, že chovatelé a majitelé haflingů a jejich jezdci a kočí vzniklou situaci pochopí. Evropská federace nyní zjišťuje možnosti uspořádání ME na jiném místě, případně i v jiném termínu. O vývoji situace vás budeme informovat.

 

Původní znění článku:

Podle zápisu z únorového zasedání Rady plemenné knihy haflinga je velmi vážná situace kolem mistrovství Evropy haflingů (více info na http://www.haflinger-ec.com/), které má proběhnout na dostihovém závodišti v Pardubicích 22.–24. června. J. Dražan a M. Řehák informovali o negativním vývoji na DS Pardubice a samotném závodišti. Z vedení byl odvolán téměř kompletní management a technický personál, včetně lidí, kteří měli garantovat zajištění ME. V návaznosti na nemožnost jakýchkoliv garancí se nepodařilo sehnat dostatečné množství sponzorských darů potřebných pro zajištění organizaci ME. Situace v DS Pardubice je nyní nepřehledná a nestabilní, DS nemá dosud zajištěny smlouvy s obchodními partnery a přistupuje k rušení některých již naplánovaných akcí. Vzhledem k nestabilním podmínkám ve vedení DS Pardubice není možné zajistit technické zabezpečení a smluvní podmínky s obchodními partnery pro pořádání ME haflingů. Díky časové tísni vyvolané změnami v DS vznikla situace, kdy již není možné garantovat seriozní zajištění financování a marketingu akce z vlastních zdrojů, z čehož vyplývá, že Předsednictvo SCHH bude celou záležitost konzultovat FEH a doporučovat akci přesunout do jiné země nebo zrušit. Po dohodě s vedením FEH bude zveřejněn výsledek jednání.

Soubory ke stažení

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.