Svod irských cobů v sobotu

Dne 17. září 2011 se koná na farmě Alpaka v obci Dobrá Voda u Číměře (Jihočeský kraj) oficiální inspekce (svod) koní plemene irish cob. Tento svod je pořádán občanským sdružením Irish cob the Czech Republic (www.irishcob.cz) ve spolupráci s holandskou plemennou knihou ICS. Posuzovat koně budou dva zkušení zahraniční inspektoři (Marijke Heijkoop-Pankras, Nizozemí a Günther Strauch, Německo). Všichni koně, kteří na svodu budou zbonitováni, získají zápis do plemenné knihy ICS Nederland a tato PK jim také vydá průkazy původu.

Svodu se mohou zúčastnit všichni koně plemene irský cob, kteří chtějí být zaregistrováni v této plemenné knize a díky tomu mít možnost využívat vynikajícího genetického potenciálu koní z této plemenné knihy.
Občanské sdružení Irish Cob the Czech Repubic je jediným zástupcem této plemenné knihy v České republice. V této plemenné knize je k srpnu 2011 registrováno již 94 koní českých majitelů.
Plemenná kniha ICS NL je největší PK irských cobů v Evropě a jsou v ní zapsáni koně z většiny států Evropy včetně koní českých chovatelů. Jejím cílem je tradiční standard irského coba. Více o historii této plemenné knihy se dočtete dole v kronice.


Chcete-li se zúčastnit společně s mnoha českými chovateli svodu PK ICS NL, kontaktujte členy výboru Irish Cob the Czech Republic – www.irishcob.cz. Rádi vám zodpovíme veškeré vaše otázky a pomůžeme s doklady k vašim koním. Vzhledem k množícím se dotazům majitelů klisen, které jsou zapsané v PK Nederland a které na území ČR již odchovaly hříbata – pokud chcete nechat vašim hříbatům vystavit pasy či je zapsat do PK NL a nestihli jste se zaregistrovat na svod, přijeďte a přivezte sebou doklady (připouštěcí lístky, pas klisny atd.).
Nebojte se, mít koně zapsaného v uznávané a v Evropě největší  plemenné knize Irish Cob je velmi jednoduché a na vás nejsou kladeny žádné zbytečné administrativní požadavky. Vše vyřizujeme v českém jazyce!!!
Na svod srdečně zveme všechny chovatele i příznivce těchto koní - přijeďte se podívat na profesionální práci zkušených zahraničních inspektorů.

Časový harmonogram:
9:00 – 11:00 veterinární přejímka
13:00 – 18:30 posuzování koní
(k 15.9. bylo přihlášeno již 28 irských cobů z ČR)
18:30 – 19:30 beseda s inspektory
19:30 – 24:00 Country bál

Bližší podrobnosti najdete na těchto webových stránkách:
www.irishcob.cz
http://www.irishcob-germany.de
http://ics-nederland.com

Soubory ke stažení

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.