Uhynul hřebec Pinot Grigio

Hannoverský hřebce Pinot Grigio náhle v pondělí uhynul. Oznámila to na svém webu stáj Fischer, kde plemenný hřebec Stáje Mustang působil. Hřebec velkého rámce s velmi dobrou mechanikou pohybu vynikal stylem skoku. Jako 4-letý se začal prezentovat na našich kolbištích za Stáj Mustang s.r.o. V plemenné knize ČT je v současné době zapsáno 19 Pinotových dcer, z toho 11 v HPK z nichž 6 splnilo podmínky Akceleračního programu. Dvakrát zvítězil v anketě "Kůň roku" (2005 a 2008).

Jako 4-letý se začal prezentovat na našich kolbištích za Stáj Mustang s.r.o. Sezóna mu přinesla dvě vítězství a dvě třetí místa v kval. kolech KMK, ve finále v Chotýšanech pak 2. místo. Během sezóny 2000 byl v kval. kolech KMK dekorován 4 krát žlutou, 1 krát bílou a 1 krát červenou stužkou. V Pardubickém finále skončil díky chybě na pátem místě, avšak v prvním kole obdžel za styl od komisařů čtyři „desítky". Téhož roku se zúčastnil chovatelského MS v Lanakenu s výsledkem 4+0 tr. bodů.

V roce 2003 byl při Ceně spol. Orling v soutěžích st. „S" osmý a desátý, v „ST" obsadil druhé místo, ve VC Litomyšle zvítězil v parkuru st. „S", st. „ST"- 4. místo, vítěz ceny VČP Hradec Králové – „S + S", 6. místo v „ST" při Ceně Radegastu, 4. místo v memoriálu E. Režnara – "ST".

2004: 5. místo při MČR seniorů, účast ve VC a Poháru národů na CSIO Kecskemét, CSIO Poděbrady, CSIO Athény.

2005: VC Ostravy – parkur st. T** /4/ – 8. místo, VC Brna – dvoukolová soutěž ST** + T** /0+4/ – 7. místo, Grand Prix Tarpan – dvoukolová soutěž ST** + T** /4+0/ – 3. místo, Cena firmy Autostyl – ST** – 5. místo /1/

Účast ve VC a Poháru národů na CSIO Poznaň /0/, Kecskemét /4+0/, Poděbrady /0/ a Zagreb /0/.

Nominoval se a startoval na ME seniorů v sedle se Zdeňkem Žílou v italském San Patrignano.

Zvítězil v anketě „KŮŇ ROKU 2005 a 2008".

2006: Byl stabilním členem seniorské reprezentace, startoval ve většině PN a VC, kde startoval za náš sen. A-team. Splnil kvalifikační podmínky a startoval na MS seniorů v sedle se Z. Žílou v německém Aachen.

2007: Byl zapůjčen německému jezdci J. Ehningovi a zúčastňoval se závodů hlavně v západní části Evropy.

2008: Opět se mu velmi dobře vedlo se Z. Žílou vedlo na českých kolbištích: vyhrál ČSOB Velkou cenu Ostravy (T**), druhé místo získal v ČSOB VC Litomyšle (T**) a také v ČSOB VC Frenštátu (ST**). Na CSIO4*W v Praze šel obě kola Poháru národů s čistým kontem. To se podařilo na těchto závodech pouze třem koním. Splnil kvalifikaci na MS v roce 2009 v Hickstead.

2009: Vítěz Velké ceny Litomyšle (T**) a Velké ceny Frenštátu p. Radhoštěm (T**), dvakrát získal 3. místo v soutěžích ST** a to v Hradci Králové a v Jemčině, dále 4. místo v ST** v Hradci Králové a 2x 5. místo v ST** v Ostravě – St. Bělé a Frenštátu p. Radhoštěm. Účastnil se Hannoverského šampionátu v německém Verdenu.

Zdroj http://www.stajfischer.cz/pinot-grigio.html

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.