Finanční problémy Francois Bricharta

Ještě před několika dny se zdálo, že belgický parkurový jezdec Francois Brichart s rodinou a dvanácti koňmi „zmizel“. Postupně se ukazuje, že je proti jezdci vedeno soudní řízení. Více uvnitř.

Nedávno Brichart podepsal sponzorskou smlouvu s IHL Riding Equipments. Ta mu poskytla nové stáje, ubytování pro dva ošetřovatele, klubovnu a kamion.

Navíc IHL souhlasila se sponzorským příspěvkem 80 tisíc eur na výdaje Bricharta spojené se závody ve Vilamoura začátkem tohoto roku. Peníze se však ztratily a Brichart stále v Portugalsku dluží za ustájení, jídlo a veterináře 37 tisíc euro.

V sobotu večer Francois Brichart opustil stáje i s rodinou a dvanácti koňmi. IHL Riding Equipments je 50% vlastníkem koní a tak spustilo po Brichartovi pátrání a oznámilo krádež koní.

Následně však Brichartova rodina vydala vyjádření o ukončení spolupráce s IHL Riding Equipments, která podle nich neplnila sponzorské dohody. Všechny dluhy byly údajně fakturovány IHL. Rodina se rozhodla opustit stáje, protože tak chtěla vypovědět smlouvu. Jak dále rodina uvedla, opravdu s sebou odvezla některé koně. Celkem jich však bylo devět, a dokud soud nerozhodne jinak, patří jim.

PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.