Péče o o vlasy - soutěž o vlasovou kosmetiku pro jezdce

O tom, jak pečovat o hřívu a bohaté žíně koně, by jezdkyně (a někteří jezdci) dokázaly vyprávět hodiny a hodiny. Nás ale tentokrát zajímalo, jak se správně starat o vlasy samotných jezdkyň, jak na to, aby jim to slušelo i poté, co po delší době v sedle sundají přilbu. Obrátili jsme se proto na kadeřníky z Jacob&Joseph studia, kam naše jezdkyně Anna Held a Alžběta Jandová chodí pro rady od zkušených odborníků řadu let, a to i s celou rodinou a kde jsme mohli i celý proces profesionálně nafotit.

 U výcviku koní je základem veškerého úspěchu kvalitní a důsledný výcvik, u péče o vlasy je třeba dbát především na zdravou a čistou pokožku. Vlasy, ale hlavně pokožka se zanáší prachem, špínou, toxiny či stylingovými produkty. Když uvážíme prach ze sena, povrchu jízdárny či jezdecké haly, pak vlasy jezdkyň jsou namáhané obzvlášť. Mnohokrát je nelze umýt nebo vyčistit běžnou konvenční kosmetikou. Takové vlasy často postrádají lesk, jsou suché a mají tendence se lámat. Rozhodně se tedy vyplatí investovat do speciální péče. Se značkou KEVIN.MURPHY pracují v Jacob&Joseph studiu již dlouho a jako základ všichni doporučují nejprve použít detoxikační šampon MAXI.WASH, který vlas dokonale vyčistí a připraví na další krok. Pro následnou péči kluci vybrali HYDRATE-ME.WASH v kombinaci s HYDRATE-ME.RINSE. Vlasy po nich budou krásně hydratované, lesklé – a jsou schopny čelit dalším hodinám na jízdárně, aniž by trpěly.

JJ-9.jpg

“Závodní” péče

Další kapitolou, která nás zajímala, byla péče „závodní“. Tedy jak se o vlasy postarat, pokud jezdkyni čeká náročný den na závodech, kde stráví hodně času v bezpečnostní přilbě. Anička má krásné, rovné vlasy, těm je nejprve potřeba dodat pevnost a objem produktem ANTI.GRAVITY.SPRAY., který nastříkáme rovnoměrně po celé délce vlasů, a následně je vyfoukáme v předklonu. Vlasy se nám dostatečně zpevní, takže nám při další práci nebudou vykluzovat například z culíku, který jsme pro Aničku zvolili jako závodní variantu. Lehce uvolněný vršek účesu, doplňuje pevně svázaný culík na týlu hlavy, kdy jsme pro čistější efekt použili jeden pramen pro zakrytí gumičky.

Bětka má oproti tomu lehce vlnité a jemnější vlasy, kterým je potřeba dodat objem už od kořínků, pěna BODY.BUILDER je pro její vlasy jako stvořená. Jemnějším vlasům je lepší ponechat trochu volnost a například je splést do copu, který je možné v případě potřeby zatočit do drdůlku.

JJ-7.jpg

Při následném focení jsme oba účesy podrobili zatěžkávací zkoušce v jezdeckých přilbách Samshield z Equestrians.cz. Pózování, focení a dlouhé čekání na změny pozadí v záři světel velmi účinně simulovaly závodní stres.

 Co s vlasy dál

Tím jsme se dostali do další fáze, která je důvěrně známá každé jezdkyni. Po ježdění sundáte přilbu, účes je zničený a řešíte, co s vlasy dál. Především poslední rok díky on-line výuce či home-office získalo ježdění mnohých jezdkyň jiný režim. Už nejezdíme po škole nebo po návratu z práce, ale často třeba dopoledne. Ovšem pokud chceme či musíme ze stáje pokračovat do kanceláře nebo na zkoušku, většinou nemáme prostor zajet si domů umýt a vyfoukat vlasy. Ale nikdo se nechce vzdát možnosti odjezdit třeba jednoho koně navíc. A logicky nechceme slevit ani ze svého vzhledu. Co s tím? Klukům z Jacob&Joseph studia je jasné, že holky koně milují, ale jsou vůně, které je lepší nechat ve stáji… Co se ale určitě vyplatí nezapomenout doma a přibalit na cestu?

Jako první pomoc použijeme FRESH.HAIR. Je to suchý šampon, který výborně poslouží právě po ježdění nebo kdykoli, kdy nemáte dostatek času si umýt vlasy a musíte vypadat dobře. Zbaví vás zápachu a dodá vlasům objem.

Pro jemnější vlasy TOUCHABLE, tato kombinace beztížného vosku s flexibilním lakem na vlasy je ideální pro dokonale přirozenou texturu, nebo pro pevnější vlasy olejíček YOUNG.AGAIN., který vlasům propůjčí hedvábný lesk.

Takže převléknout, ošetřit vlasy a vzhůru za dalším dobrodružstvím!

JJ-5.jpg

SOUTĚŽ 

1.cena: Balíček 250 ml HYDRATE-ME.WASH + 250 ml HYDRATE-ME.RINSE + 150 ml UN.TANGLED (šampón, kondicionér, bezoplachový kondicionér ve spreji - pro hydrataci vlasů)

 2.cena: Balíček 250 ml ANGEL.WASH + 250 ml ANGEL.RINSE + 150 ml STAYING.ALIVE (šampón, kondicionér, bezoplachová jemná kúra na objem a regeneraci jemných vlasů)

 3.cena: 250 ml FRESH.HAIR + 100 ml DOO.OVER (suchý šampon a suchý objemový sprej pro objem a osvěžení vlasů na cesty)

 4.cena: 150 ml ANTI.GRAVITY.SPRAY + 100 ml FRESH.HAIR ( sprej na objem a suchý šampon na cesty)

 5.cena: 100 ml FRESH.HAIR + 100 ml SESSION.SPRAY (suchý šampon a lak na vlasy na cesty)

 + EXTRA cena: jednorázový voucher v hodnotě 2 200Kč na služby v kadeřnickém studiu Jacob&Joseph

Jak se zapojit? Jaká jsou pravidla soutěže? všechny potřebné informace naleznete ZDE

unnamed.png

PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.