Tragédie ve Wellingtonu, při nehodě zemřel Andres Rodriguez

Stříbrný medailista z Pan Amerických her, parkurový jezdec Andres Rodriguez (31) tragicky zahynul v pondělí při autonehodě v Palm Beach Polo and Country Clubu. Spolu s ním při nehodě zemřela i Sophie Walker (30), také jezdkyně. Aktualizace 1. 2. 19:50 HOD: Vyšetřovatel nehody zveřejnil svoji zprávu. Více uvnitř.

Aktualizace 1. 2. 19:50 HOD: Vyšetřovatel nehody venezuelského skokového jezdce Andrese Rodrigueze zveřejnil svoji zprávu, ve které stojí, že Rodriguez měl v krvi více jak dvojnásobnou dovolenou hodnotu alkoholu v krvi. Dovolená hodnota na Floridě je 0,08 % BAC (blood alcohol count), v krvi Rodrigueze byla naměřena hodnota 0,126. Podle Center for Disease Control and Prevention je pro lidi s hodnotou větší jak 0,1 BAC typická "zhoršená schopnost jet rovně a správně brzdit".

 

Původní zpráva

Na oficiálním facebookovém profilu Andres Rodrigueze stojí: "S hlubokým zármutkem musíme oznámit, že Andres Rodriguez a jeho spolujezdkyně Sophie Walker měli tragickou dopravní nehodu v pondělí ráno ve Wellingtonu na Floridě. Okolnosti nehody jsou stále nejasné. Sophie Walker zemřela na místě nehody, po převozu do nemocnice zemřel o několik hodin později i Andres. Naše modlitby patří rodině Sophie a Adrese a také jeho ženě. RIP Chepito."

Palm Beach Post s odvoláním na informace policie napsal, že Rodriguez narazil do betonové bariéry v Palm Beach Polo a Country Clubu v pondělí přibližně ve 3.25 hodin ráno. Sophie Walker zemřela na místě, zatímco Rodriguez byl převezen do Del Ray Medical Center v kritickém stavu. Později zde na následky zranění zemřel.

Po velice úspěšné sezoně 2015 se Rodriguez umístil na 41. místě světového skokového žebříčku a plně se soustředil na olympijské hry.

V prosinci se oženil se svoji dlouholetou přítelkyní Clementine Goutal.

PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.