Adventní akce v Národním zemědělském muzeu

Národní zemědělské muzeum připravilo pro své návštěvníky pestrý adventní program. Zámecké slavnosti na Kačině, společná setkání a tvořivé dílny na zámku Ohrada, výroba vánočních dekorací ve Valticích nebo Adventní dílny a Mikuláš s divadelním představením v Praze - to vše může široká veřejnost zažít během předvánočních svátků na pobočkách Národního zemědělského muzea. Více uvnitř.

Pravý zámecký advent na zámku Kačina

V neděli 3. prosince od 10 do 16 hodin zámek Kačina – Muzeum českého venkova otevírá období adventu mimořádnou akcí. Veřejnost může vidět slavnostně vyzdobený zámek a připomenout si, co adventní čas znamená, jak se slavil v minulosti, oživit si vánoční tradice a vyzkoušet si vánoční zvyky. K vidění budou i unikátní mechanický betlém či obří adventní věnec, k ochutnání punč hraběte Chotka. Advent na zámku se stylově koná v hospodářském zázemí budovy - v kuchyních, prádelnách, dřevnících a dalších prostorách suterénu. Zámecké služebnictvo se zde bude připravovat na adventní čas a chystat Vánoce pro své panstvo – hraběcí rodinu Chotků a návštěvníci budou moci v každou celou hodinu zhlédnout jejich veselé vystoupení. Příležitostná výstava seznámí návštěvníky s historií Vánoc, následně si pak budou moci tradice sami vyzkoušet. V rozpálených zámeckých kamnech se bude péct pečivo, budou se zdobit perníčky, odlévat olovo, vyřezávat betlémy, věštit z polínek, vyrábět vánoční ozdoby a mnohé další. V rámci programu vystoupí pěvecký a hudební sbor ZUŠ Čáslav, základní škola Kolín IV představí vánoční příběh s koledami. Před zámkem budou také probíhat jezdecké ukázky. V případě sněhové nadílky budou připraveny i zámecké saně. Pro návštěvníky bude samozřejmě připraveno i občerstvení.

Vstupné: dospělí 50 Kč;  děti, studenti, senioři 30 Kč; ZTP, ZTP/P a děti do 3 let zdarma.

Prohlídky zámeckých interiérů dle platného ceníku.

 

Tři adventní neděle na zámku Ohrada

Návštěvníci jsou opět zváni do muzea lesnictví, myslivosti a rybářství na zámku Ohrada, aby si vychutnali kouzlo předvánočního času. Společná adventní setkání se konají 3., 10. a 17. prosince vždy od 14 do 16 hodin. První adventní neděli 3. prosince se bude tvořit adventní kalendář a zdobit adventní věnec, další adventní neděle 10. prosince bude věnována zdobení perníčků bílkovou polevou a výrobě perníkových zápichů. V neděli 17. prosince se budou vyrábět ozdoby, malovat vánoční koule a řetězy z přírodních materiálů. Společnou tvorbu doprovodí hrou a zpěvem koled žáci a učitelé Střední lesnické školy v Písku. Nakonec na nádvoří zazáří vánoční stromek ozdobený společně vyrobenými ozdobami. Adventní akce jsou zároveň letošní poslední možností muzeum na loveckém zámku Ohrada navštívit.

 

Načerpejte vánoční atmosféru Národního zemědělského muzea Valtice

V neděli 3. prosince 2017 od 14.00 do 18.00 zde bude probíhat výstava Advent v muzeu. Ke zhlédnutí zde bude spousta tradičně i méně obvykle zdobených stromků, adventních věnců, svícnů a jiných vánočních dekorací. Nebude chybět tvořivá dílna, kde si mohou děti i dospělí vyrobit vánoční ozdobu. Na valtickém náměstí bude současně v tento den probíhat vánoční jarmark, kde zazní první koledy, zavoní punč či svařené víno a po setmění se rozzáří stovkami světel vánoční strom. Součástí výstavy bude také ukázka adventních věnců. Pro všechny, kteří každoročně vyrábí svůj vlastní adventní věnec nebo svícen, výstava nabídne i několik zajímavých rad, triků a nápadů. Nejen děti se mohou těšit na vánoční dílnu. Při výrobě a tvoření všichni mohou postupovat dle návodu nebo dát prostor vlastní fantazii a z nabídnutého materiálu vytvořit originální vánoční dekoraci.

Vstup do muzea bude na tuto akci volný.

 

 

Adventní dílny a Mikuláš v Národním zemědělském muzeu Praha

Přijďte se v sobotu 2. prosince připravit na nadcházející adventní svátky do Národního zemědělského muzea Praha. V úterý 5. prosince pak dětem přinese svatý Mikuláš nejen nadílku, ale i divadelní představení. V sobotu 2. prosince od 10 do 17 hodin se v Národním zemědělském muzeu Praha konají Adventní dílny. Návštěvníci se mohou věnovat pečení a zdobení perníčků a bezlepkového cukroví s lektorkou, výrobě adventních věnců, vyřezávání zvířátek do betlémů a dalším aktivitám. To vše v pravé předvánoční atmosféře – za zvuků koled, vůně pečeného cukroví, s nazdobeným vánočním stromem a vystaveným betlémem.

Nejen děti a rodiče jsou zváni 5. prosince 2017 v 11, 14 a 16 hodin na představení Andělé divadla KVELB. V představení se objevují andělé na chůdách s velkými křídly táhnoucí obrovské sáně, za zvuků rolniček zpívají a zvěstují lidem poselství. Ve zjevení se objevují prvky pouličního, jarmarečního a loutkového divadla, je v něm i dávka černého humoru, lehkosti a nadhledu kočovných kumštýřů. Součástí je také mikulášská nadílka pro děti. Představení i nadílka se odehrají na dvoře Národního zemědělského muzea.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.