Adventní dění v Kladrubech nad Labem

V Národním Hřebčíně Kladruby nad Labem proběhlo před Vánocemi hned několik akcí. Hřebčín navštívili ředitelé krajských úřadů, proběhl zde také adventní koncert a Mikulášská sportovní akademie. Více uvnitř.

V rámci zasedání Komise Rady Asociace krajů České republiky – Grémia ředitelů krajských úřadů, se uskutečnila mimořádná exkurze ve zrekonstruovaném areálu hřebčína v Kladrubech nad Labem. Hosty po příjezdu přivítal ředitel Národního hřebčína Ing. Jiří Machek, který je následně provedl po stájích a v rámci výkladu jim představil nejen bohatou historii hřebčína, ale také současný chov starokladrubských koní. Po návštěvě stájí byla pro hosty připravená i prohlídka expozice historických i provozních kočárů, postrojovny a kladrubského zámku.

Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem pořádala 7. prosince 2016 na školní jízdárně 30. Mikulášskou sportovní akademii na koních NH Kladruby nad Labem.

 

Jiskřivou předvánoční atmosféru zažili ti, kteří navštívili v pátek 9. prosince adventní koncert Virtuosi di Praga v kostele sv. Václava a Leopolda. Od 16:30 zněly před kostelem adventní písně, podával se svařák a předveden byl slavný kočár z natáčení filmu Tři oříšky pro Popelku. Hosty přivítal ředitel Národního hřebčína Jiří Machek a starostka Kladrub nad Labem Lenka Gotthardová. Koncert Virtuosi di Praga včele s houslovým virtuosem Oldřichem Vlčkem byl úžasný a závěrečné společné vystoupení s dětským pěveckým sborem Myšáci dojalo každého. Podívejte se na fotogalerie Venduly Šoltové a nenechte si ujít další akci.

Konec roku je časem setkávání a bilancování. Národní hřebčín v tomto období tradičně pořádá setkání bývalých pracovníků úseku chovu koní a místní Střední školy chovu koní a jezdectví. To letošní setkání proběhlo 13. prosince 2016 v sále Císařského hostince v Kladrubech nad Labem. Po roce se tak před vánočními svátky s ředitelem Národního hřebčína Ing. Jiřím Machkem opět setkali Ing. Miroslav Ondráček, Jiří Kopecký, Anna Doležalová, Ing. František Petřík, Jaroslav Hurdálek, Jiří Kocman, Josef Fencl, Stanislav Závorka, Pavel Kopecký, Václav Čermák, Ing. Karel Regner, František Machek, Ing. Jiří Vencl, Bohumil Mužík, Ing. Milan Vítek, Tomáš Kunc, Ing. Jan Höck, František Slavík, Jan Tvarůžek a Josef Nims. Součástí setkání bylo i promítání archivních záběrů z prostředí hřebčína.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.