Anketa Nejkrásnější kůň 2011: orientální plemena - hlasování ukončeno

II. ročník Ankety Nejkrásnější kůň České republiky je v plném proudu. Po malých, chladnokrevných, historických a westernových plemenech se jako další představují reprezentanti orientálních plemen. Koně jsou nominováni jednotlivými chovatelskými organizacemi. O postupu do finále rozhodnete svými hlasy: vítěz této divize má účast zaručenou, ale počet preferencí může zařadit mezi 10 nejlepších i umístěné na dalších místech.

Aktualizace 16. července 12:30 HOD: Damask vyhrál s přehledem

Achaltekinský hřebec 1086 Damask zvítězil s přehledem v divizi orientálních plemen a kvalifikoval se do finále ankety Nejkrásnější kůň ČR 2011. Uživatelé serverů Jezdectví a Equichannel mu dali celkem 307 z 591 odevzdaných hlasů

Arabský plnokrevník 2897 Shamir Ibn Ansata Sinan (208 hlasů) a klisna plemene Shagya – arab Tami CZ – Sh – A – 110 (76 hlasů) proti němu neměli šanci.
Jistými finalisty jsou v této chvíli kromě Damaska zástupci plemen hafling, irský cob, fríský kůň a quarter horse. Šestým jistým postupujícím bude ten nejlepší z divize teplokrevných – sportovních plemen.
Zbývající čtyři místa obsadí koně, kteří sice ve svých divizích nezvítězili, ale získali významnou přízeň hlasujících. Prvním na řadě z nich je zatím starokladrubský  vraník, ale o finálové sestavě bude zcela jasno až o půlnoci 31. července.
-kře-

 

Aktualizace 16. července 9:00 HOD:  Hlasování ukončeno. Celkem hlasovalo na webu Jezdectvi.cz 423 čtenářů. Nejvíce hlasů (252) získal achaltekinský plnokrevný kůň 1086 Damask.

Hlasování ukončeno!

Výsledky ankety na Jezdectvi.cz - Nejkrásnější kůň 2011: historická plemena

 

Anketa Nejkrásnější kůň 2011: orientální plemena

 

Aktualizace 15. 7. 11:30 HOD: Upozorňujeme, že právě dnes máte poslední možnost udělit hlas nejkrásnějšímu zástupci z orientálních plemen.


Na webu se postupně představí zástupci 25 nejpopulárnějších a nejrozšířenějších plemen, chovaných v České republice. Prezentace je připravena po divizích (skupinách): po této přijdou ještě na řadu orientální a sportovní teplokrevná plemena.

Portréty koní každé divize se „zdrží“ na webu stejnou dobu (15 dní) a hlasovat o nich půjde jedině kliknutím.


 

kandidáti divize: orientální plemena

 


Achaltekinský plnokrevný kůň
1086 Damask
Hřebec, tmavý plavák, nar. 2003
Chovatel: Hřebčín Akhalt - Service, Rusko
Majitel: Zdenka Skopalová, Slapy nad Vltavou
Typický představitel plemene. Přísluší k ve sportu prověřené linii Arab,  která dala světu vítěze olympiády v drezuře, hřebce Absenta (Řím, 1960).
V plemenitbě působí od roku 2006, kvalita jeho potomstva ho vynesla v aktuálním světovém žebříčku achaltekinských plemenných hřebců na 11. místo (celkem hodnoceno 268 plemeníků).
Je pravidelným účastníkem pardubické výstavy Koně v akci, kde opakovaně zvítězil v ukázkovém dostihu východních plemen.

Achaltekinský plnokrevný kůň 1086 Damask

 

 

Arabský plnokrevný kůň
2897 Shamir Ibn Ansata Sinan
Hřebec, smíšený tečkovaný bělouš, nar. 1996
Chovatel: L. E. Bouquet (Švýcarsko)
Majitel: Regutec, s. r. o., Němčičky u Židlochovic

Kůň s výtečným exteriérem, ochotný k ježdění, velice dobře ovladatelný.
Evropský sportovní šampionát arabských koní 2004 - zlatá medaile All-Round a bronzová medaile z parkuru, 2004 - všestrannost CCI* - 1.místo, 2004 - všestrannost CCI**- kvalifikace pro CCI ***, 2005 - Český národní seniorský šampión.

Arabský plnokrevný kůň 2897 Shamir Ibn Ansata Sinan

 

Shagya – arab
Tami CZ - Sh-A-110
Klisna, bělka,  nar. 1990
Chovatel: Hřebčín Albertovec
Majitel: Otto Dlabola, Slotov

Reprezentantka čistokrevného speciálního arabského plemene, které vznikalo na sklonku 18. století v rakousko - uherských vojenských hřebčínech (Radovec, Mezöhegyes a Bábolna).. Cílem bylo vytvoření koně evropského typu, kostnatějšího s korektním fundamentem, mimořádně tvrdého a odolného. Shagya arab má svým zevnějškem, temperamentem a charakterovými vlastnostmi splňovat požadavky pro všechny druhy běžného jezdeckého sportu.

 Shagya – arab Tami CZ - Sh-A-110

 

 

Kromě tohoto serveru lze hlasovat i na stránkách Equichannel.cz.

Do finále postoupí 10 koní – ti nejlepší z divizí a čtyři další koně s nejvyššími preferencemi (počtem získaných hlasů). O pořadí finalistů pak rozhodnou opět hlasy uživatelů internetu.

Vítěz ankety a koně umístění na 2. – 4. místě budou představeni a dekorováni v Pardubicích na výstavě Koně v akci. Stane se tak v sobotu 3. září.
Anketu pořádají Asociace svazů chovatelů koní a Dostihový spolek, a. s., Pardubice.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.