Druhý adventní recept pro vaše čtyřnohé přátele

Druhá adventní neděle je ideální příležitostí připravit pro vaše koníky něco speciálního, zároveň byste jim ovšem neměli nachystat příliš velký výkyv od běžné krmné dávky. Báječnou pochoutkou je na přípravu jednoduché Bylinkové müsli na chuť, i pro zdraví, lze ho podat například formou poledního krmení.

Bylinkové müsli na chuť, i pro zdraví

Na jednu porci budete potřebovat:
0,5 kg ovesných vloček
0,5 kg mačkaného ječmene
150 g slunečnicových semínek
50 g sušené bylinkové směsi dle chuti (prodávají se dokonce speciální směsi do krmiv)
100 g kukuřice
3 velké mrkve
50 g sušeného pivovarského mláta a kvasnic (lze sehnat ve specializovaných chovatelských potřebách či objednat na internetu)

Hned na začátku je potřeba vyrobit si slunečnicový a kukuřičný šrot. Pokud není ve vaší stáji speciální zařízení pro tyto účely, v žádném případě nezkoušejte upravit slunečnicová semínka v běžném mačkači - obsahují vysoké procento tuku, což by způsobilo zanesení stroje. Lze si však pomoci například starším kuchyňským mixérem - mixujte dohromady slunečnici s kukuřicí. Vzniklý prášek vmíchejte do ovesných vloček, mačkaného ječmene a poté dodejte ještě sušené pivovarské mláto s kvasnicemi a bylinkovou směs (při nachlazení nebo v zimních měsících je možné směs zalít horkou vodou, nechat vylouhovat a do müsli na závěr vlít). Nyní už jen nakrájejte mrkev na větší kousky tak, aby nemohli koním zaskočit a popřejte jim dobrou chuť.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.