FEI Awards 2019: Nejlepší jezdkyní Ingrid Klimke

V úterý 19. listopadu byly ve Státním kremelském paláci v Moskvě během FEI Awards Gala vyhlášeni vítězové cen FEI Awards za tento rok. 

Titul FEI Best Athlete si odnesla dvojnásobná olympijská vítězka Ingrid Klimke. V září tato 51letá jezdkyně obhájila na domácí půdě v Luhmühlenu evropský titul v sedle koně SAP Hale Bob OLD a stala se tak vůbec první jezdkyní, které se podařilo takto zvítězit se stejným koněm. Klimke je třetí ženou z Německa, která obdržela titul FEI Best Athlete.

Longines FEI Rising Star Award putovala také do Německa zásluhou Semmieke Rothenberger. Tato dvacetiletá jezdkyně má na svém kontě již 22 medailí z mistrovství Evropy od kategorie pony do kategorie mladých jezdců.

Madeleine Broek z Nizozemska pak obdržela cenu FEI Best Groom Award za neúnavné úsilí v zákulisí olympionika Marca Houtzagera.

FEI Solidarity Award obdržel Uno Yxklinten ze Švédska. Jako vedoucí výukového programu podkovářů v Zambii zvyšuje vzdělání místních podkovářů a tím i lepší péči o koně v této africké zemi.

Poslední cenu FEI Against All Odds Award si odnesl Zhenqiang Li z Číny, který začal jezdit až ve 27 letech a během dvou let se stal profesionálním jezdcem. Byl vůbec prvním čínským jezdcem, který splnil požadavky na olympijské hry v Pekingu v roce 2008. Bohužel v roce 2009 uhynul jeho kůň Jumpy a Zhenqiang nejen že přišel o sportovního partnera, ale dostal se i do finančních problémů. Založil jezdecké centrum v Guangzhou a těžké časy se mu podařilo překonat.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.