Galavečer všestrannosti a spřežení opět v Humpolci

Dne 25. 2. pořádala komise všestrannosti a spřežení ČJF tradiční galavečer, kde proběhlo mimo jiné také slavnostní vyhodnocení nejúspěšnějších sportovců a chovatelů za rok 2011. Oficiální program začal ve 20 hodin ve Spolkovém domě, který sídlí v Humpolci v ulici Smetanova. Po předání jednotlivých ocenění následoval ples, kde k tanci i poslechu hrál DJ Ludvík Jandourek.

Aktualizace 28. 2. 11:10 HOD: Zlaté děvče Zlaté podkovy 2012

V programu Galavečera všestrannosti a spřežení v Humpolci byla vyhlášena nová soutěž krásy a sympatií Zlaté děvče Zlaté podkovy 2012. Projekt má sloužit především k větší propagaci 47. ročníku seriálu Zlatá podkova.

Jaké jsou zásady premiérového ročníku soutěže?
Zlaté děvče Zlaté podkovy určí součet hlasů uživatelů nově zprovozněného internetového serveru.
Informace z něho budou přebírat především servery, specializované na jezdecký sport.
Soutěže se mohou zúčastnit nominované dívky a ženy, bez věkového a dalšího omezení.
Tedy i soutěžící z Bronzové podkovy (kategorie děti a junioři) a soutěže pony (jezdci do 16 let).
Jedinou podmínkou pro účast je alespoň jediný start v jakékoliv soutěži seriálu ZP 2012.
Soutěžit tedy mohou jezdkyně i vozatajky, které se přihlásí samy nebo je nominuje jejich jezdecký oddíl a to až po absolvování a dokončení soutěže v jakémkoliv kvalifikačním kole ZP.

Jak se bude hlasovat?
Portréty a textové informace soutěžících budou zveřejňovány postupně v průběhu soutěžního ročníku, tak jak budou nominovány.
Na serveru budou vyvěšeny vždy 14  dní.
Po skončení poslední kvalifikace (Humpolec) a uplynutí limitu 14 dní bude zveřejněna finálová sestava soutěže.
Účastnice do finále vstoupí s již získaným počtem hlasů.
Vítězkou soutěže s titulem Zlaté děvče Zlaté podkovy 2012 se pak stane účastnice s celkově nejvyšším počtem získaných hlasů z kvalifikačního kola (14 dní) i finále (14 dní).
Slavnostní vyhlášení a dekorování první „miss“ 47. ročníku seriálu Zlatá podkova se uskuteční v Humpolci 26. srpna.

Soutěž Zlaté děvče ZP 2012 vyhlašují obecně prospěšná společnost Soutěže podkovy, Humpolec, Komise všestrannosti České jezdecké federace a vydavatelství Profi Press.
Podrobné technické informace o soutěži krásy a sympatií budou zveřejněny s předstihem, (před zahájením 47. ročníku Zlaté podkovy) na specializovaných serverech.

Aktualizace 26. 2. 15 HOD: Vložen odkaz na fotogalerii.

Aktualizace 13. 2. 9 HOD: Domov Zlaté podkovy zažije Galavečer.

Galavečer rekapitulující sezonu 2011 v soutěžích všestrannosti a spřežení se koná v sobotu 25. února, tradičně v humpoleckém Spolkovém domě. Slavnostnímu vyhodnocení dali svou záštitu předseda Senátu Milan Štěch a člen zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Miroslav Petráň.

Nejlepší koně všestrannosti jsou vyhlašování ve třech kategoriích.
Titul Koně roku obhájil teplokrevný valach, letos čtrnáctiletý Monarcha (Sportovní stáj Zámek Vilémov). Nejlepšími účastníky Kritéria mladých koní se stali hřebec Coral Eden (JK Chvojka Stolany, ročník 2006) a klisna Damila (JK Cavalier Rynárec, ročník 2005).
Oba šampióni jsou ryzáci – a angličtí plnokrevníci.

Ceny za všestrannost
Humpolec je ve světě koní známý jako „domov Zlaté podkovy“. Tento seriál jezdeckých a vozatajských soutěží má za sebou už 46 ročníků a v městě na Vysočině se jezdí jeho finále.
Osobností Zlaté podkovy (ZP) bude letos vyhlášen Pavel Horáček, bývalý ředitel pořádajícího Školního statku Humpolec.
Slavnými lidmi ZP se stanou Ivana Konečná, vítězka hlavní soutěže z roku 2001 (JK Pegas Loučany) a úspěšný vozataj Zdeněk Jirásek (JK Robousy).
Ceny za propagaci patří Miroslavu Langerovi (Česká televize, za Zlatou podkovu) a Dušanu Korelovi (Dostihový spolek Pardubice, za disciplínu všestrannost).
Oceněni budou i  Ing.Vlastimil Kamír, ředitel loňské premiéry kvalifikace ZP ve Chvalšinách - Borové (pohár od komise všestrannosti) a humpolecká firma HSE za ekonomickou podporu ZP.
Nejlepší jezdci všestrannosti budou dekorováni v kategoriích od dětí po seniory, jistotu má v této chvíli jen Ing. Jan Ešpander, kterému patří titul „Nejstarší jezdec“.

Ceny za spřežení
Vozatajové se utkali v Českém poháru spřežení 2011 a jeho vítězi už jsou známi: Alena Brixiová (JK Sobotka, jednospřeží), Ing. Tomáš Barták (JK Barták Nahoruby, dvojspřeží), Petr Vozáb (Národní hřebčín Kladruby nad Labem, čtyřspřeží) a Mgr. Monika Pospíšilová (JK Boharyně, pony).
Kromě cen a titulů čekají ve Spolkovém domě i tři Stříbrné odznaky České jezdecké federace – dostanou je „mistři opratí“ Pavel Drbohlav (JK Pamela Bylany), Martin Gössl (JO TJ Agro Cheb - Nebanice) a Radek Nesvačil (Národní hřebčín Kladruby - Slatiňany). Erik Zuvač (JK Steally Opava)  převezme Bronzový odznak.

Trenérka a jezdkyně Radka Dvořáková z JK Cavalier Rynárec je šestinásobnou vítězkou Zlaté podkovy a patří k elitě české všestrannosti. Společně s Jaroslavem Hatlou a Gabrielou Slavíkovou je nominována v kategorii jezdců nad 21 let. Foto archiv Profi Press

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.