Galavečer Zlínské oblasti

Již podeváté hostil Holešovský zámek více než 500 příznivců jezdeckého sportu nejen ze Zlínské oblasti, ale i hostů z obou moravských krajů, Východočeské oblasti i Prahy. Součástí galavečeru bylo také vyhodnocení již XVIII. ročníku Středomoravské jezdecké ligy. Vyhrazené prostory zámku byly zaplněny do posledního místa.

Z rukou sponzorů, ale i zástupců veřejného a společenského života převzalo ocenění za jezdeckou sezónu 2017 na 80 sportovců od kategorie děti na pony až po seniorskou kategorii. V soutěžích Středomoravské jezdecké ligy byla z těch nejmladších nejúspěšnější ve skocích dvanáctiletá Adéla Žákovská z JK Prusinovice a druhé místo vybojovala také dvanáctiletá Valérie Kohoutová z JS Allmetal Martinice a třetí místo patřilo Anně Zanáškové z Ranče u Tuffa Dobrotice. V drezuře si nejlépe vedla Viktorie Kudelová z JS „Al-kham-sa“  Zlámanka a Anna Zanášková z Ranče u Tuffa  Dobrotice. 

Ve skocích si nejlépe vedli v kategorii dětí Eliška Složilová, Karolína Smýkalová a Vendula Zaoralová, v kategorii juniorů Lucie Hladíková, Anna Janíčková a Michaela Sejkorová, v kategorii mladých jezdců Tereza Benediktová, Kateřina Benediktová a Monika Machová , v kategorii ženy  Romana Minářová, Monika Krejčiříková a Natálie Valová a v kategorii mužů Jiří Urban, Jiří Dostál a MVDr. Jan Vala.

V drezuře nejúspěšnějšími v kat. dětí byly Eliška Tesařová a Barbora Horáčková, v kategorii juniorů Barbora Zourková, Alexandra Hanáčková a Klára Dohodilová, v kategorii ml. jezdců Kateřina Benediktová, Aleš Peška a V. Schmolzová  a v kat. seniorů Jana Podrápská, Karolína Súkupová, Daniela Spáčilová a Lenka Kovářová.

Poděkování patřilo ekipě pony jezdců, která Zlínskou oblast reprezentovala na MČR. Nejlépe si vedl Matěj Beinhauer, který v disciplíně skoky v kategorii jezdců do 16 let získal prvenství a titul Mistra ČR. Stejně dobře si vedla i Alexandra Hanáčková v disciplíně drezura - kategorie starších juniorů, která s lehkostí obhájila loňský titul Mistryně ČR a reprezentovala ČJF na Mistrovství Evropy v Holandsku. 

Opomenuti nezůstali ani významní jubilanti, kteří převzali poděkování za práci pro jezdecký sport z rukou předsedy oblasti ing. Josefa Balaštíka, který je zároveň předsedou Zlínské krajské organizace ČUS.

Tento galavečer byl spolufinancován Zlínským krajem a záštitu převzala poslankyně parlamentu ČR a Radní pro životní prostředí a zemědělství Zlínského kraje Margit Balaštíková.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.