Horse skijöringu kralovala Lucie Pešková s koněm Gram

V únorovém Jezdectví, které je již v prodeji, najdete mj. dvoustranu se sněhovým zpravodajstvím z českých stájí. Vedle dalších článků je na ní minireportáž z Horse skijöringu na Janově. Tu nyní doplňujeme podrobnějším textem Petry Pucherové a fotogalerií Ivety Nádvorníkové a Klause Müllera.

Skijöring

 

Třetí ročník Horse skijoringu  přilákal do Janova u Litomyšle skvělou diváckou kulisu, mnoho lyžařů i Českou televizi. Sportovní odpoledne začínalo disciplínou Slalom, ve které se utkalo 15 dvojic. Mohli jsme vidět skvělé výkony, ale nechyběly ani vtipné dvojice v podání pony a saně, jezdec cválající po závodní trati bez lyžařky, když ji ztratil během závodu v jednom z obratů a spoustu dalších.
Výkony nenechávaly jednoho diváka postát v klidu a skvělý komentář pana Jindřicha Kasala dodal celému závodu opravdu ojedinělou atmosféru. Vítězství této disciplíny patřilo po napínavém boji Lucie Peškové s koněm Gram a lyžaři Milanu Fadrnému reprezentující stáj rodiny Peškových.
Druhou soutěží byl SKOK DO DÁLKY - STORY DESIGN CUP přes skokanský můstek. V této disciplíně se diváci dočkali hned několika skvělých výkonů. Nejdelším skokem do dálky se mohl pochlubit Michal Mundil, přezdívaný Ahonen, který doskočil do dálky 6,6 metrů. Tento lyžař, tažený Lenkou Buchtovou a koněm Grid se tak stal obhájcem loňského titulu Skokan roku a s přehledem zvítězil.
Vrcholem celého sportovního odpoledne byla volba nejlepšího FREESTYLISTY ROKU. Zde byli soutěžící hodnoceni čtyřčlennou diváckou porotou a věřte, že se mnohokrát málem přelámali v půli, jen aby zaujali. Shlédli jsme jízdu lyžaře pozpátku, odvážnou otočku ve vzduchu, ale i jiné zajímavé kreace, které pobavily všechny přítomné. I zde kralovala dvojice Lucie Pešková s koněm Gram tentokrát s lyžařem Jakubem Brýdlem, která po strhujícím rozeskakování s lyžařem Tmějem Filipem, o vlásek zvítězila. Kreace byly opravdu originální a myslíme, že i olympionik ALeš Valenta by se divil, co naši soutěžící prováděli ve vzduchu i na zemi.
Tímto děkujeme všem zúčastněným za skvělou závodní atmosféru i za to, že si dokázali najít čas a přijeli se do Janova v takovém zimním čase pobavit. Velké poděkování patří i Jindřichu Kasalovi, jehož komentář byl naprosto bezkonkurenční. Velké díky také patří všem pomocníkům a především sponzorům: Obecnímu úřadu Janov, Story Design Litomyšl, Lyžařské škole Sun Ski Čenkovice,Peak sportu Litomyšlu, BossTimeru Brno, ale i OS hiporehabilitace Baneta a všem členům Stáje Pucher.

Skijöring

 

Výsledky SLALOM:
1. místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Fadrný Milan / stáj rodiny Peškových
2. místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Brýdl Jakub /stáj rodiny Peškových
3. místo Machová Alice s klisnou Faria, lyžař LUkáš Mach/ JK Machovi

Výsledky SKOKY DO DÁLKY:
1.místo Buchtová Lenka s koněm Gride, lyžař Michal Mundil / OS Bonanza
2. místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Jakub Brýdl /Stáj rodiny Peškových
3. místo Tměj Josef s koněm Jenufa, lyžař Tměj Filip/Stáj Hubertus

Výsledky FREESTYLE:
1.místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Brýdl Jakub, stáj rodiny Peškových
2.místo Tměj Josef s koněm Jenufa, lyžař Tměj Filip, Stáj Hubertus
3.místo Jak Kadlec, s koněm Gride, lyžař Bečková Bětka, OS Bonanza
Nejmladšími účastníky celého klání byla dvojice Renata Součková s poníkem Vilíkem a lyžařem Matyášem Čechem z OS Bonanza.

 

Podrobnější fotogalerii najdete pod níže uvedeným odkazem.

 

Petra Pucherová
Foto Iveta Nádvorníková a Klaus Müller

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.