Hubertova jízda 2009 v JK Pegas Děpoltovice

Jezdecký klub Pegas Děpoltovice byl ve dnech 24. a 31. 10. již tradičně hostitelem dvou loveckých jízd. Té první (cvalové) se účastnilo celkem 28 jezdců, z toho 6 bylo ze spřátelené obce Ritersgrun. Masterem této jízdy byla Helena Lahodná, která má už s tímto postem zkušenosti z minulých ročníků. Naopak nováček na „velké lovecké“ byla Kateřina Štorkánová v roli lišky.

Hubertova jízda

 

Směr této jízdy pro pokročilé se letos ubíral k okolí obce Velký Rybník. Ve finálovém halali nakonec liščí ocas ulovil p. Novohradský (Slzavé Údolí) a tím si zajistil i výhru krásného půlmetrového poháru. Večer probíhal soud pod vedením Miroslava Mičky.

„Malé lovecké“, která byla opět určena začátečníkům a mírně pokročilým, se letos zúčastnilo rekordních 60 koní a jezdců. Trasa této krokové lovecké vedla opět směrem na Mezirolí, kde se v polovině trasy mohli jezdci na chvíli „zbavit“ svých koní a pochutnat si na masíčku z mladého vepříka. Halali bylo na této hubertovce náročné spíše pro jezdce než pro koně a ti se museli sami po čtyřech hnát za liškou. Nakonec lišku nečekaně ulovily dvě nejmladší účastnice – Kateřina Štorkánová a Terezka Šťovíčková. Soudní stolici tentokrát předsedal Vít Čmolík. Jezdecká sezóna 2009 byla tímto soudem slavnostně ukončena a jezdci se po zimní přestávce budou připravovat na sezonu příští.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.