Kamarád kůň úspěšně dražil v Dance and Jump

V rámci tradičních narozeninových oslav obchodnímu domu s jezdeckými potřebami Dance and Jump a současně jeho majitelky JUDr. Renaty Tomanové se již poněkolikáté konala charitativní aukce obrázků ze soutěže Kamarád kůň vyhlašované časopisem Jezdectví, jejíž letošní podtitul byl „Kůň = srdeční záležitost“. Výtěžek z ní je určen na nákup vybavení pro Ranč Loučka, který osobně v Dance and Jump zastupovala Zuzka Prokopová a Pavel Čechovský. Kolik se nakonec vybralo peněz se dozvíte spolu s dalšími informacemi v naší reportáži, která je doplněná bohatou fotogalerií....

Začátek aukce byl naplánován krátce po 18. hodině, kdy se již oficiálně uzavřely „brány“ obchodního domu, který v tento ten každoročně čelí rekordní návštěvnosti i tržbám. Úvodního slova se ujal společně se svou chotí Renatou JUDr. Petr Toman, jenž se také zhostil role licitátora. Krátký proslov měli vedle zástupce redakce Jezdectví i Zuzka Prokopová a Pavel Čechovský. Ti povídali nejen o aktivitách Ranče Loučka, ale také o Koňské záchrance.

DJ

Manželé Tomanovi

DJ

Pavel Čechovský a Zuzka Prokopová

DJ

JUDr. Petr Toman v akci :o)

Více fotografií najdete v přiložené fotogalerii - viz odkaz níže...

 

Poté se již začalo s dražením vybraných sedmi obrázků. Ostatní kresby byly nabídnuty přítomným k zakoupení za dobrovolné částky. Jako první přišel na řadu obrázek Kristýny Gottwaldové z Prahy a částka za něj se vyšplhala hned na rovných tisíc korun. To předznamenávalo úspěšný večer, jelikož předchozí roky putovaly k dražitelům některé obrázky jen za vyvolávací ceny. Tentokrát hned napoprvé konečná cena dosáhla desetinásobku té původní...
Druhý obrázek od Andrey Košařové z Jistebníku se vyšplhal až na částku 1100 korun a jeho novou majitelkou se stala šéfredaktorka našeho časopisu – Ing. Zdeňka Motyginová.
Nebývá často zvykem, že by si svůj obrázek vydražil i sám licitátor. V Dance and Jump je však možné snad všechno a tak třetí obrázek obohatí sbírku JUDr. Petra Tomana. Částka za kresbu Kristýny Láskové z Bzence dosáhla až na 2600 Kč! Přesně polovinu stál nakonec obrázek Soni Hubáčkové z Prahy. Za dílo Marty Valáškové z Hrabětic nabídla nejvyšší částku Barbora Tomanová – a to rovné dva tisíce korun. Za tisícovku putoval do nového domova zástupce šéfredaktora Jezdectví obrázek Soni Štossové z Tetčic. Od této autorky se dražilo ještě jedno výtvarné dílo a to nakonec vyšlo dražitele z Německa na neuvěřitelných 2700 korun! Nutno však dodat, že částka se takto vysoko vyšplhala i díky tomu, že přítomní chtěli zakulatit celkově vybranou částku na 15 tisíc korun. Tu se nakonec podařilo překročit ještě o 50 Kč (po přičtení 2500 Kč z registračních poplatků účastníků soutěže, 250 Kč za obrázek, jenž si Soňa Štossová vydražila zpět do svého vlastnictví již během internetové aukce a 600 Kč od manželů Neumannových, kteří museli odcestovat krátce před začátkem dražby) a navíc se přičetlo ještě dalších 600 korun od kupujících za dobrovolné částky. Celkem se tedy vybralo 15.650,- Kč, které se již brzy promění v koňské vybavení pro Ranč Loučka. Co se přesně za tyto finanční prostředky pořídilo, o tom vás budeme následně informovat.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.