Koně na Žofíně 2012 - kdo se stal jezdcem a koněm loňského roku?

Právě proběhlo vyhlášení nejlepších skokových a drezurních jezdců a koní roku 2011. Žofínský palác byl svědkem předání cen 13 vítězům z celkem 65 nominovaných. Diváci tleskali ženám, neboť ty získaly všechny tituly Jezdce, tedy lépe řečeno Jezdkyně roku. A které to vlastně byly?

Koně na Žofíně 2012
Nejlepší Jezdec a Kůň roku 2011 – výsledky hlasování odborné poroty

Dnes krátce po osmnácté hodině odstartovalo na žofínském Malém sále vyhlašování titulů v mladších kategoriích, a to jak mezi jezdci, tak i koňmi. Z originálních trofejí se jako první radovaly dětské Jezdkyně roku Michaela Pavlisová (drezura) a Marie Hrudková (skoky) a hned nato si pro svá ocenění přišly na podium juniorky Kamila Kotyzová (drezura), Adéla Půlpánová (skoky - ml. junioři) a Alžběta Vojtková (skoky - st. junioři).

Letos premiérově se na Žofíně uděloval také titul Kůň roku do 7 let. Držitele těchto nových ocenění jste sice během galavečera osobně nepotkali, nicméně za La Fleurette (drezura) i Cento Lana (skoky) jistě patřičně oslavovali jejich majitelé, jezdci, trenéři, ošetřovatelé - zkrátka celý tým, který je svou péčí dovedl až k titulu.

Chvíli před devatenáctou hodinou se veškeré dění přesunulo ven, přímo před Palác Žofín, kde již všichni netrpělivě očekávali vyhlášení Koní roku 2011 pro skoky i drezuru. Koňské hvězdy, Athos 7 (drezura) a Aristo Z (skoky), si tituly převzaly osobně, u čehož nechyběly ani kamery televizní stanice Prima Family.

Po dvacáté hodině uvedl na Velkém sále moderátor Aleš Suchánek nejlepší skokovou desítku a drezurní pětku Pavo Poháru Jezdectví, po níž následovalo krátké shrnutí loňského ročníku Skokového poháru České pojišťovny. Na podium poté vystoupili zástupci areálů oceněných titulem Pořadatel roku, JŠ Equus Kinsky (drezura) a JK Ptýrov (skoky).

Slavnostního vyhlášení se dočkali i paradrezuristé - divákům byla představena nejlepší z paradrezurního žebříčku, Anastasja Vyštalová, i mistr ČR, Jan Rous. U této disciplíny ještě uvedeme, že na uspořádání letošního MČR bude věnován výtěžek z bohaté tomboly. Nad ní pro tento rok převzala záštitu Světlana Nálepková.

Kategorii mladí jezdci patřila jedenadvacátá hodina a tituly si nakonec odnesly Martina Opočenská (drezura) a Barbora Tomanová (skoky). Posledními body programu byly projekce medailonků a vyhlášení seniorských Jezdců roku. Jak jsme již předznamenali, i zde si ocenění odnesly zástupkyně něžného pohlaví - Ema Jančářová (drezura) a Zuzana Zelinková (skoky).

Všem oceněným gratulujeme, divákům děkujeme za bohatou účast a těšíme se za rok zase nashledanou!


Děti

drezura
Pavlisová Michaela   

skoky
Hrudková Marie 

Junioři

drezura
Kotyzová Kamila   

skoky
ml. junioři
Půlpánová Adéla   

st. junioři
Vojtková Alžběta   

Kůň do 7 let

drezura
La Fleurette       

skoky
Cento Lano        

Kůň

drezura
Athos 7       

skoky
Aristo Z       


Mladí jezdci

drezura
Opočenská Martina   

skoky
Tomanová Barbora   

Senioři

drezura
Jančářová Ema   

skoky
Zelinková Zuzana   

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.