Povánoční Ptýrovská show 2017

Jezdecký areál Farma Ptýrov pořádá již tradičně v období vánočních svátků akci zaměřenou především pro dětské účastníky, a to nejen z domácí stáje, ale i z okolí. Letos akce proběhla ve středu 28. prosince. Počasí nepřineslo žádnou komplikaci, a tak početná skupina diváků mohla podpořit soutěžící v hojném počtu.

Pořadatel připravil soutěže, ze kterých si mohl vybrat kdokoliv i z řad nejezdců. Účast přes 30 koní byla zárukou, že soutěžení bylo možné i pro ty, kteří nedorazili s vlastním koněm.

Soutěžní den zahájila oblíbena překážková jízda v maskách, mezi kterými vynikl indián, čertík, vikingové, či nejmladší účastník v masce kovboje. Se svými potomky dorazili i chovatelé a známí jezdci z okolí.

Osm účastníků svedlo napínavý souboj v židličkové o medaile a diplomy.

Pak přišla na řadu diváky oblíbená čtverylka, tentokrát si ji připravili nejen zástupci domácí stáje, ale i zástupci fjordského hřebčína. Jako první diváci ocenili technicky náročné klusové vystoupení skupiny Šmoulů, následovalo domácí ztvárnění Tří oříšků pro Popelku, a na závěr vánoční klasika.

Poté už přišlo na řadu skákání – nejprve parkur pro ty nejmenší, poté pro zkušenější dvojice. V bariérovém skákání se utkalo 11 dvojic, a symbolicky zvítězila představitelka Popelky z vystoupení domácí stáje.

Závěrečnou soutěž Miss kůň ve volnosti pak hodnotili zástupci z řad diváků.

FOTOGALERIE

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.