Pozvánka do divadla: Utíkej, Váňo, utíkej!

Vpředvečer 121. ročníku Velké pardubické se na jevišti oblíbeného Východočeského divadla v Pardubicích odběhne také jedna steeplechase - premiéra nové hry Utíkej, Váňo, utíkej má totiž podtitulek Velká divadelní steeplechase a samozřejmě se nechala inspirovat dostihy.

Pozvánka na divadelní závodiště do Pardubic

102. divadelní sezóna Východočeského divadla Pardubice nese podtitul Pardubice, co znamenají svět, proto se témata spojená s tímto městem prolnou jako červená nit celou nadcházející sezónou pardubického divadelního stánku.


Hned první premiéra se nechala inspirovat dostihy, neboť co jiného se vedle hokeje či perníku každému v Čechách vybaví, když se řekne Pardubice? Přece Velká pardubická! Z tohoto zajímavého prostředí vychází autorská komedie Utíkej, Váňo, utíkej! aneb Velká divadelní steeplechase, jejíž premiéra se uskuteční v sobotu 8. října na Malé scéně ve dvoře Východočeského divadla – v předvečer startu 121. ročníku nejznámějšího českého dostihu.


Novou hru pardubického divadla přibližuje dramaturg Zdeněk Janál: „Velká pardubická je odrazem českých dějin i odrazem lidských osudů. Každý člověk a každý národ se potýká s překážkami a se soupeři a ubírá se ke svému cíli. Jsou Josef Váňa, Václav Chaloupka, Lata Brandisová a další z žokejů hrdinové? Co je to hrdinství? Zvítězit? Doběhnout do cíle? Naše inscenace je poctou všem hrdinům, kteří se dostavili na start, protože vedle touhy zvítězit je zdobí i odvaha prohrát. V prostoru, který bude obyčejným pískovištěm, a s výpravou ne nepodobnou dětským hračkám vytvoříme dějiště přelomových událostí a scénu pro velké lidské příběhy.“

Na divadelní závodiště pod trenérským dohledem hostující Terezy Karpianus vyběhnou Martina Sikorová, Lída Vlášková, Jan Musil, Zdeněk Rumpík, Ladislav Špiner a Radek Žák.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.