První severočeský jezdecký ples

V sobotu 20. 2. se v Teplicích konal poprvé Jezdecký ples, na kterém se kromě jiného vyhlašovali nejlepší jezdci severočeské oblasti. Nelehký úkol s organizací plesu si na svá bedra vzal JK Bystřany. Celý večer moderovala Lenka Vodná z Evropy 2 a k tanci hrála skupina s tématickým názvem Black Horse. Kromě výše zmiňovaného vyhlašování těch NEJ bylo na programu samozřejmě předtančení, půlnoční překvapení a bohatá tombola.

Ples

Více fotografií najdete v přiložené fotogalerii - viz odkaz pod článkem.

 

Vyhodnocovalo se v několika kategoriích. Ve všestrannosti pony zvítězila Eva Matějčková (Jezdecký Klub Rumburk o.s.), v drezurách pony Michaela Pavlisová (JS u Ryzáčka), ve skocích  (8 – 12 let) Ludmila Mráčková (Jezdecký Klub Těchlovice, 13 – 16 let Viktor Trávníček (JK PZOO Chomutov).

V disciplíně spřežení to byl Pavel Plch (SK Apollon), ve voltiži Dana Truchlyová (senior) a Kateřina Dušková (junior) – obě JK PZOO Chomutov. Nejlepším drezurním jezdcem severočeské oblasti byla zvolena Miloslava Šlamborová (Stáj Letní stráň), jezdcem všestrannosti Zuzana Bártová (JK Pedra o.s).
Ve vytrvalosti se na 3. místě umístila Zdeňka Hradecká (JK Bystřany), na místě 2. skončila Lucie Škábová (JK Natural) a zvítězila Martina Studničková (Jezdecká společnost Vrchovany – Obrok). Nejlepší juniorkou se stala Tereza Terberová (JS Likoli).

Ve skocích v kategorii dětí byla nejúspěšnější Karolína Větrovská (JS Javorník), v mladších juniorech Jana Cejnarová (JS Javorník), ve starších juniorech Anita Bačkovská (JK Větrný Ranč Rychnov). Třetím nejlepším seniorem byl zvolen Jan Chýle (Sportovní stáj Chýle), 2. Igor Yakusha (JK Všemily) a 1. místo obsadila Veronika Macánová (Tecton s.r.o).

Ples

Veronika Macánová

 

Zvláštní cenu za výbornou reprezentaci získala voltižní skupina JK PZOO Chomutov a družstvo dětí z MČR (Bačkovská, Cejnarová, Větrovská, Smrčka) v disciplíně skoky.

Na základě ankety, která probíhala na webových stránkách plesu, byla vyhlášena TJ Tatran Ústí nad Labem pořadatelem závodů roku 2009. Pořadatelský tým by rád ještě jednou poděkoval všem sponzorům a lidem, kteří se na přípravě plesu podíleli a doufá, že příští rok se znovu všichni sejdeme na druhém ročníku.

Mgr. Petra Svobodová
Foto Lucie Zvěřinová

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.