Všestranné Jezdectví ode dneška na trhu

Už jste si určitě zvykli, že časopis Jezdectví každý poslední čtvrtek v měsíci přináší všestranné informace o koních a lidech kolem nich. Dnes vychází říjnové Jezdectví, které má všestrannost přímo jako téma měsíce – totiž všestrannost jako nejatraktivnější a současně nejobtížnější jezdeckou disciplínu. K rozhovoru měsíce jsme přizvali etoložku Jitku Bartošovou, protože se právě vrátila z mezinárodní konference. Bohužel k informacím z této konference nakonec vůbec nedošlo, zato jsme probrali, co etologům vadí na jezdeckém či dostihovém sportu a moderním chovu koní. Ale nebojte se, výsledek není pro „koňáky“ tak negativní, jak by se mohlo zdát… Od etologie to vezmeme rovnou k mistrovství Evropy ve skocích a drezuře a navštívíme Windsor, čímž významně ušetříme vaše finance – právě vysoké vstupné prý bylo důvodem nízké návštěvnosti vrcholu sportovní sezony. A kam se s námi vydáte dále?

Kromě výletu do Warendorfu na bundesšampionát, jemuž vévodil pětiletý hřebec Quaid stáje Mustang (Jana Kleszczová prozradí, jaké další plány s tímto hřebcem mají), a do Waregemu na mistrovství Evropy všestrannosti, kde skvělé 13. místo obsadil mladý jezdec Míla Příhoda (také zhodnotí celý reprezentační výjezd i svůj výkon) nezapomeneme na česká kolbiště. Před víkendovým finále Českého skokového poháru navštívíme deváté a desáté kolo tohoto seriálu a připomeneme, kdo má nejvíce šancí na finálovou účast. Dance and Jump Czech Junior Cup se stal nedílnou součástí ČSP a dokonce to vypadá, jakoby juniorští jezdci brali svou účast v něm vážněji než jejich starší kolegové v ČSP, proto si zaslouží pozornost a v našem časopisu na ně nezapomínáme. Protože je náš časopis opravdu všestranný, věnujeme prostor i ostatním jezdeckým disciplínám – s vytrvalostními jezdci zajedeme do Bábolny na ME, s vozatajci na finále Zlaté podkovy a do Topolčianek, tam vyrazíme i s voltižéry, s drezurními jezdci zase do Hradištka na World Challenge. Pravidelná rubrika ze slovenských kolbišť se stává spíše česko-slovenskou – tak tomu bude i tentokrát, neboť na slovenských parkúrech se daří i českým jezdcům.
Nejen dostihoví příznivci ocení články Petra Gutha před Velkou pardubickou – rozhovor s Dr. Čestmírem Olehlou a návštěvu posledních kvalifikací, určitě si však na své přijdou i příznivci rovinových dostihů doma a za hranicemi. Světová dostihová historie má totiž nového hrdinu –který to je a co už dokázal? Nechte se překvapit.
Plemeno paint horse ve své české show opět prokázalo důvod své oblíbenosti, jak se přesvědčíte v reportáži Silvie Lečíkové. Na českých závodech novou, ale divácky velmi oblíbenou třídou heritage představí Veronika Matějů. Snad se v ní tedy alespoň příští rok sejde dostatek ne zcela obvykle oblečených účastníků… U westernu zůstaneme také v části „Zajímavosti“, protože shrneme kauzu svojetického ranče El Paso, kde se objevila nebezpečná nemoc hříběcí, takže byl celý areál uzavřen.
Určitě čekáte reportáže z obou zářijových výstav – ano, byli jsme u toho. Jak z Pardubich, tak z Lysé přinášíme fotoreportáže, ale obrázek o obou si musíte udělat sami…
Také chovatelé si už u nás zvykli na dostatek prostoru, tentokrát naši redaktoři přinášejí svůj pohled na finále Kritéria mladých koní a Národní šampionát tříletých klisen českomoravského belgika. Chladnokrevní koně, i když v menším počtu, se účastnili klokočovského mistrovství Evropy, a který z kočích získal titul, se dozvíte z reportáže Jiřího Gebauera.
Zdaleka jsme nejmenovali všechny články z obsahu říjnového Jezdectví. Pakliže vás v něm přesto nic nezaujme, dejte nám vědět – třeba i v dotazníku, jež je součástí také tohoto čísla.

Black Horse Show 2009 – soutěž o vstupenky – Vstupenky č. 097 + 098 – kód č. 09093042814280

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.