Hřebec na dnešní den: Destano

PR text / De Niro - Desperados FRH - Destano: Geny se nezapřou! Destano je hřebec moderního typu velkého formátu, korektního exteriéru a toho nejlepšího interiéru. Prezentuje se prvotřídním, uvolněným a dynamickým pohybem, dle očekávání také vynikající jezditelností a ochotou k práci. 

Navzdory vysokému nasazení v chovu, neboť patří k velmi žádaným hřebcům, dosáhl vítězství v soutěžích pro mladé drezurní koně a v drezurních soutěžích do Intermédiaire I a je připraven do Grand Prix. V roce 2016 zvítězili se Sabine Rüben na závodech v Neu-Anspach v S (něm.) drezurní soutěži a v St. Georges Special byli třetí. Také ve Schiffdor-Geestensethu se jim dařilo a zvítězili v S (něm.) a St. Georges Special.

Destano získal v roce 2011 I a hlavní prémii na Oldenburských dnech hřebců ve Vechtě. V silném ročníků debutujících mladých otců jej komise po zhodnocení jeho vlastní výkonnosti, prvního ročníku hříbat a aktuálního exteriéru vyhlásila absolutní jedničkou mezi čtyřletými hřebci. Coby „následník trůnu“ svého na šampionátech úspěšného otce Desperada FRH je chovateli hojně vyhledáván. Celé roky jsou jeho hříbata drahými aukčními koňmi a dodnes zplodil 21 körovaných synů, z nichž část získala prémii. V roce 2015 se jeho syn stal rezervním vítězem meklenburského körungu v Redefinu. V letech 2016 a 2017 následovalo na různých körunzích dalších 6 úspěšných synů. Velkého úspěchu dosáhl coby otec také na podzimní elitní aukci ve Vechtě v roce 2016. Jeho syn Denoix, prémiovaný hřebec, druhý ze zemského šampionátu čtyřletých hřebců v Rastede, byl za 300 000 euro zakoupen Američankou Nancy Gooding. Je také otcem zemské vítězky a 2. rezervní meklenburské vítězky, zemské vítězky v Kärnten (Rakousko) a vítězky velké hannoverské přehlídky v Timmel, která se rovněž stala vítězkou třídy na Herwart-von-der-Decken-Schau. V roce 2017 získaly jeho dcery tituly vítězek v Rakousku a další potomek se stal zemským šampionem 4letých jezdeckých koní v Meklenbursku. Řada jeho mladých potomků se sportovně prosadila v soutěžích pro mladé drezurní a jezdecké koně.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.