Flying - The Sinner k Martinu Fuchsovi

Všechna evropská jezdecká média už to včera psala - tak se připojujeme i my se svou troškou do mlýna. Flying, letos 11letý valach, jehož ještě vloni sedlal Kamil Papoušek, změnil stáj a od Denise Lynche se přemístil k Martinu Fuchsovi! 

Oldenburského hnědáka odchoval Hřebčín Lewitz Paula Schockemöhleho a majitel koní Kamila Papouška Lukáš Zach ho v roce 2014 zakoupil od maďarských majitelů. 

Syn hřebce Sanvaro z matky Andrea Gold po Landgold již s Kamilem Papouškem nasbíral mnoho úspěchů jak na národních, tak mezinárodních závodech, mají na kontě přes 11 zahraničních vítězství hlavně v soutěžích pro mladé koně.

Od července 2018 se v jeho sedle začal objevovat irský jezdec Denis Lynch a rovnou skočil s nově pojmenovaným The Sinnerem do velkého sportu - nejdříve přes první desítku v soutěžích GCT Berlín a GCT Londýn na Grand Prix ve Valencii, kde skončili 20., ovšem o týden později v bruselské Grand Prix obsadili již šestou pozici! Na konci září obsadili čtvrtou příčku v GP5* Waregem, halovou říjnovou GP v Oslu absolvoval čistě a v soutěži světového poháru zde skončil sedmý. Pokračoval v hale v Helsinkách, kde skončil třetí v GP! Úspěšně se představil i v Paříži, když skončil na děleném prvním místě se Simonem Delestrem v mohutnosti a ještě obsadil v GP třetí místo. Dařilo se však i nadále -  v Mechelenu v GP obsadil šesté místo a v soutěži SP páté. 

Není se tedy čemu divit, když změnil stáj a nyní ho bude jezdit Švýcar Martin Fuchs. Ten naposledy vyhrál GP v Basileji. Novým vlastníkem je majitel Clooneyho nebo Chaplina Luigi Baleri.

Denis Lynch se s The Sinnerem loučil na instagramu: "Díky, Sinnere! Těším se na to, až ,Sainta´uvidím pod novým jezdcem Martinem Fuchsem. Bylo skvělé, mít Sainta minulou sezonu v mém týmu."

Zdroj: ReiterRevue, St. Georg, World of showjumipng :-)

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.