Hřebec na dnešní den: Hickstead White

PR text / Šiml vynikajícího typu s jasným zaměřením na parkurový sport, stejně jako jeho v mezinárodním v mezinárodním sportu úspěšní předci. Hickstead White je jediným synem olympijského vítěze Hickstead v německém chovu.

Spojují se v něm mimořádné schopnosti: technika, baskule (skokový luk), síla a vlohy. V roce 2015 úspěšně absolvoval 70denní test v Neustadt (Dosse), který dokončil coby celkový vítěz (8,32) a zároveň coby nejlepší hřebec ve skokové části (8,75). Všechny své starty v soutěžích pro mladé skokové koně proměnil ve vítězství. Počátkem roku 2017 se stal nejlepším pětiletým hřebcem na sportovním testu v Münsteru, kde obdržel vynikající známku 8,82.

V roce 2016 se narodil první ročník jeho mimořádně kvalitních hříbat, což mu společně s vlastními úspěchy bezpečně zajistilo zisk I a hlavní prémie v rámci oldenburských dní hřebců v roce 2016 ve Vechtě. A nikdy předtím nebylo toto vysoké hodnocení tak jasně předvídatelné jako v tomto roce a u tohoto koně. V roce 2017 své úspěchy z předchozího roku zopakoval. Řada jeho hříbat zvítězila na různých přehlídkách, obdržela prémie a patřila k aukčním špičkám. Diváci i komisaři se jednoznačně shodovali - něco takového se často nevidí. S velkým napětím očekáváme rok 2018, kdy se na körunzích představí jeho první synové. Hickstead White má znamenitý a unikátní skokový původ, v němž nalezneme velikány světového chovu skokových koní. Jeho otec Hickstead vydělal spolu se svým jezdcem Ericem Lamazem na výhrách přes 1,5 milionu euro, přičemž jen za vítězství ve Velké ceně Spruce Meadows obdržel 220 000 dolarů. Vrcholem jeho kariéry bylo vítězství v soutěži jednotlivců na OH v Hongkongu v roce 2008. Následovala vítězství na pětihvězdičkových závodech, jako jsou například CHIO Cáchy, finále Světového poháru v Lipsku, VC Říma nebo Grand Prix Calgary. Matka Queentina se umístila na druhém místě v tzv. Brillantring na přehlídce v Rastede v roce 2011 a již coby šestiletá slavila první vítězství na mezinárodních závodech. V roce 2015 následovala další vítězství, v mezinárodní „Young Horse Trophy“ při K&K-Cup v Münsteru, v letech 2016 a 2017 pak umístění v různých VC (např. Riesenbeck, Neustadt/Dosse, Ommen - Nizozemsko). Mateřský otec Coupe de Coeur se v letech 2006 a 2007 stal spolu s Rene Tebbelem mistrem Německa. Quidam‘s Rubin objevující se ve třetí generaci, byl vítězem VZH a přes své krátké působení v chovu zplodil přes 30 körovaných hřebců a 202 v těžkém parkurovém sportu úspěšných koní.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.