Pozvánka na mezinárodní chovatelský šampionát koní v Topolčiankách

Národní hřebčín Topoľčianky, š.p. si Vás dovoluje pozvat na Mezinárodní chovatelský šampionát plemen shagya-arab, lipicán a hucul, který se bude konat dne 13.-15. června 2008. Šampionátu se v Národním hřebčíně zúčastní 250 nejlepších jedinců evropských genetických zdrojů z chovů soukromých majitelů a státních hřebčinců z celé Evropy. Šampionát vyvrcholí v neděli (15. června 2008) slavnostním mezinárodním galaprogramem.

Šampionát v Topoľčiankach je ojedinelý v tom, že vôbec po prvýkrát sa koná pre tri plemená koní súčasne, ktoré patria z hľadiska historického medzi najstaršie kultúrne plemená.

Tento výnimočný chovateľský šampionát sa koná pod záštitou ministerky pôdohospodárstva a je organizovaný v spolupráci s najvýznamnejšími svetovými organizáciami zastrešujúcimi chovateľské subjekty národných zväzov jednotlivých krajín (ISG - Internationale Shagya-araber Gesellschaft pre Shagya-arabské kone; LIF - Lipizzan International Federation pre Lipicanov; HIF - Huzul International Federation pre Huculov).

Podujatia sa zúčastňujú stovky špičkových odborníkov v chove koní, chovateľov, majiteľov a zástupcov najuznávanejších chovateľských autorít z 21 krajín sveta. Chovateľský program začína v piatok hodnotením mladších vekových kategórií koní. Popri chovateľských šampionátoch budú uvedené plemená predstavené aj v športových disciplínach ako drezúra a záprahy. V sobotu budú medzinárodní rozhodcovia posudzovať staršie vekové kategórie koní.

Najlepšie kone postupujú do nedeľňajšieho šampionátu v ktorom sa dozvieme mená šampiónov pre jednotlivé plemená. Sprievodným programom bude výročná konferencia ISG a v nedeľu atraktívny veľkolepý - spoločný galaprogram všetkých plemien v popoludňajších hodinách.

PROGRAM:

Pátek 13.06.2008:

Dostihová dráha:
8,00 hod. - Hodnocení mladých koní - juniorů

Jízdárna:
10,00 hod. - Drezurní závody
16,00 hod. - Závody spřežení koní genetických fondů

Sobota 14.06.2008:

Dostihová dráha:
8,00 hod. – 19,00 hod. - Hodnocení starších věkových kategorií koní – seniorů

Neděle 15.06.2008:

Dostihová dráha:
8,00 hod. - ŠAMPIONÁT LIPICÁNŮ, HUCULŮ A SHAGYA-ARABŮ
13,00 hod. - Slavnostní dekorace šampiónů
Slavnostní medzinárodní GALAPROGRAM.

Ing. Emil Kovalcik, PhD.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.