Německá mistrovství v Balve

Německé mistrovství se tentokrát konalo již uplynulý víkend. Koho by nezajímalo, jak proběhla olympijská drezurní a skoková prověrka jedné ze světových mocností? Krátkou zprávu přináší Kateřina Hanušová, reportáž očekávejte v červencovém Jezdectví. A pro české skokany je určitě zajímavé, že v době národního mistrovství německá federace vyslala také tým reprezentantů na CSIO v Poznani, kde skončili v Poháru národů čtvrtí.

O víkendu proběhlo v německém Balve v krásném areálu hraběte Landsberga Velena seniorské mistrovství Německa v drezuře i ve skákání jako součást 60. ročníku skokových závodů, dnes samozřejmě mezinárodních.

V drezuře je modus GP + GP kür a po prvém kole se zdála být jasnou vítězkou Isabell Werth s Warum nicht FRH, mezi muži se překvapivě ujal vedení 23letý Matthias Alexandr Rath, nevlastní syn Ann-Kathrin Linsenhoff. Kür však přinesl řadu překvapení, zejména několikeré leknutí vedoucího Isabellina „Hannese“ a dvojice nakonec mezi ženami zvítězila jen o 7 desetin, v samotném küru byla až šestá. Matthias Alexandr Rath podal se Sterntalerem Unicef vynikající výkon i v poprvé na veřejnosti zajetém küru a zaslouženě zvítězil mezi muži, na body porazil dokonce i všechny Isabellini konkurentky v čele s ostřílenými Monicou Theodorescu a Heike Kemmer.

Cílem skokanů bylo rovněž prosít páry přicházející v úvahu na OH. Již páteční dvě kola seniorského mistrovství, kterému se přes otevření ženám stále říká mistrovství mužů, byla velmi náročná a zůstalo 5 bezchybných dvojic. Z těch po prvém nedělním kole, které bylo tak těžké, že si mnozí zkušení startující stěžovali na nadměrnou obtížnost, zbyla pouze jediná čistá dvojice – jedna ze dvou startujících žen, Meredith Michaels-Beerbaum (Checkmate). Páry, které nestartují běžně v Superlize a těžkých GP, měly s kurzem obrovské problémy. Druhé nedělní kolo již nebylo technicky náročné, problémy činila pouze krátká distance do trojskoku a pro Meredith nebyl problém udržet nulu. Druhou příčku obsadil A. Pollmann-Schweckhorst (Lord Luis), který měl jedinou chybu v prvním nedělním kole, třetí pak Marco Kutscher po neuvěřitelném výkonu devítiletého Corneta Obolenskyho, který svoji jedinou chybičku získal na úplně první překážce celého mistrovství. Ostatní již měli 8 a více tr. b. Nicméně úkol byl splněn a výsledky plně potvrdily 7 jmen připadajících v úvahu – kromě L. Beerbauma, Meredith a Ch. Ahlmanna zvažuje K. Gravemeier na pozici 4. jezdce a 1. náhradníka jména M. Kutscher, C.-O. Nagel, A. Pollmann-Schweckhorst a H. H. Engemann a ti všichni zdolali kurs se ctí a umístili se v těsném závěsu za sebou.
Mezi ženami dominovala ve třech kolech vynikajícím jezdeckým výkonem Eva Bitter na teprve osmiletém Argelith Niels, se kterým v závěrečném rozeskakování porazila Piu-Luisu Aufrecht na zkušené Sandy 43.

Více informací najdete v červencovém Jezdectví.

Kateřina Hanušová

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.