VIII. národní šampionát plnokrevných arabských koní

Milovníci koňské krásy se již jistě nemohou dočkat VIII. národního šampionátu plnokrevných arabských koní, který se bude konat 18. července od 10 hodin v Liberci, v areálu Jezdeckého klubu Junior v Pavlovicích.

ACHPAK

 

Plnokrevný arabský kůň je považován za nejstarší a nejčistší plemeno koní na světě. Prvopočátek chovu tohoto plemene sahá až do roku 2500 př.n.l. a je opředen mnoha bájemi a mýty. Díky fanatické víře Beduinských kmenů v čistotu tohoto plemene koní, zůstal arabský plnokrevník uchován v jeho původní podobě a s jeho unikátními schopnostmi, mezi které patří vytrvalost, nenáročnost  a životnost, až do dnešní doby. Stal se dokonce i zakladatelem chovu anglického plnokrevníka, který dnes dominuje na dostihových dráhách.
Další charakteristickou vlastností plnokrevného araba je i jeho unikátní vzhled a stavba těla. Ty dávají tomuto koni možnost pohybovat se ojedinělým způsobem, který uchvátí nejednoho milovníka koní. Právě tyto vlastnosti vedly ke vzniku šampionátů arabských plnokrevníků, kde se koně posuzují v různých věkových kategoriích na základě exteriéru a mechaniky pohybu.

ACHPAK


V sobotu 18. 7. budete v Liberci moci shlédnout mezinárodní porotu, ve které v minulosti již dvakrát zasedla i Její královská výsost jordánská princezna Alia Al Hussein, jak hodnotí koně 20ti bodovou stupnicí v pěti kritériích: typ, hlava a krk, tělo a jeho linie, končetiny, pohyb. Kromě tohoto hodnocení je pro vás připraven i bohatý doprovodný program. Uvidíte drezurní ukázku arabského koně, skokovou soutěž tohoto plemene, ukázky výcviku a lovu dravých ptáků, břišní tanečnice a další. Milovníci koní pod kapotou si přijdou na své při prezentaci vozů zn.Audi a malé děti se mohou svézt o přestávce na koni či vyhrát věcné ceny v soutěži dětských orientálních kostýmů. Jednou z nejatraktivnějších tříd bude určitě tzv. Volná kategorie, kde jsou koně předvedeni ve volnosti a o vítězi poté rozhodují samotní diváci. Ti si mohou na závěr dne, díky hlasovacím lístkům z katalogu, odnést i věcné ceny, kde je hlavní výhrou zapůjčení vozu zn. Audi na jeden den zcela zdarma.

ACHPAK



Pevně věříme, že si letošní ročník nenecháte ujít a vydáte se do Liberce. Určitě se vám to vyplatí!! Více na www.achpak.cz

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.