Zájezd na předvádění hřebců Hřebčína Sprehe 2016

Stalo se již tradicí, že před začátkem připouštěcí sezony mají čeští chovatelé jedinečnou možnost zúčastnit se zájezdu na předváděčku hřebčína Sprehe. Ten úzce spolupracuje se svazem českého teplokrevníka a jejich hřebci jsou tak českých chovatelům k dispozici nejen v rámci zahraničních plemenných knih, ale hlavně v rámci chovu českého teplokrevníka.

Tento rok si mohli lidé užít nejen hřebce z právě zmíněného hřebčína, ale také hřebce z hřebčína Bonhomme. Úderem půl sedmé si mohli v klidu užívat pohled na opravdu kvalitní hřebce. Velkolepou podívanou zahájili mladí hřebci, kteří budou letos prvním rokem působit v plemenitbě, diváci tak mohli ocenit nejen prověřenou skokovou krev, ale také další generaci, která dostane svou šanci v chovu. K vidění byli Springfield po Stakkato Gold, tříletý syn hřebce Chin Win Cinema, který byl předveden pod sedlem, mladý Amazon po hřebci A la Carte NRW, Galileo po Gavi, a šiml Longines po hřebci Los Angeles. Poslední zmíněný pak měl u diváků největší ohlas.

 

Prostor dostali i mladí drezurní hřebci, kde se představili potomci hřebců De Niro nebo Millenium. Právě hřebec Millenium má nově zařazené dva syny v nabídce hřebčína Sprehe, prvním je Million z matky po Farewell III, druhým je pak Marc Cain z matky po Don Primero. Českým chovatelům jistě neušlo, že v letošní nabídce českého teplokrevníka je také, díky spolupráci s hřebčínem Sprehe, zařazen jeden z potomků již zmíněného Millenia. Oba hřebci předvedli velice dobrou mechaniku pohybu a klid pod sedlem.

 

Hřebčín Bonhomme nezůstával pozadu a představil svého vítěze westfálského korungu. Hřebce D‘Egalité (Don Juan de Hus/Stedinger/Rohdiamant), kterého zakoupili za částku 620 tis eur. Jedná se o opravdu krásného hřebce, který se ale divákům předvedl zatím pouze na ruce, protože jeho výcvik pod sedlem teprve začíná.

Diváci se ale těšili i na starší hřebce, z nichž je několik zařazeno do plemenné knihy českého teplokrevníka. Takovým byl třeba hřebec Coupie (Coupe de Coeur/Cornet Obolensky/Fläming xx), který se předvedl pod sedlem. Návštěvníci tak mohli vidět nejen dobrou techniku skoku, ale také velice líbivé zvíře s výborným původem i prověřenou rodinou. Tento hřebec má již zařazeno v chovu několik polobratrů ze stejné matky.

 

Rozhodně ale nesmíme zapomínat na předvedení dvou mladých nadějí, kterými byli Coupe Gold po otci Coupe d´Or, který zůstává v nabídce hřebčína i letos, a předvedení i mladého Hickstead White, který je jediným uchovněným hřebcem po uhynulém Hicksteadovi. Oba předvedli solidní výkon pod sedlem. Zájem o mladého Hicksteada White byl i následně ve stájích, kde ho v boxe obhlíželo mnoho majitelů klisen.

Hickstead White

 

Největším lákadlem a největším překvapením pro návštěvníky bylo jistě předvedení dvou úřadujících mistrů Německa a zároveň předvedení světové jedničky. Nejprve se představil hřebec Cashmoaker, ten se svým jezdcem Denisem Nielsenem stal skokovým mistrem Německa. Jeho skokový projev byl opravdu skvělý, přítomní tak mohli obdivovat jeho klid i naprostý přehled na skocích.

Cashmoaker

Když přišla na řadu drezurní světová jednička a úřadující mistři Německa v podobě Desperadose FRH se svou jezdkyní Kristinou Bröring-Sprehe, v hale zavládlo naprosté ticho. Diváci si mohli užít jejich kür, který zakončili potleskem ve stoje. Tato dvojice si jej jistě zaslouží. Velký zájem o Desperadose byl i po skončení ve stájích, kde se mnoho lidí s touto hvězdou chtělo vyfotit a na koně, který se chystá na olympiádu, se jen zblízka podívat.

 

Hřebci Cashmoaker, Coupie, Canoso nebo Fürst Wilhelm, kteří se představili v sobotu večer, jsou uchovněni pro českého teplokrevníka.

Canoso

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.