Světový pohár: Bordeaux pro Kevina Stauta

Od 5. do 7. února proběhne ve francouzském Bordeaux poslední kolo západoevropské ligy Světového poháru ve skákání. Jezdci tak budou mít poslední šanci kvalifikovat se na březnové finále v Gothenburgu. Zároveň budou závody v Bordeaux finálem Světového poháru spřežení. Aktualizace 8. 2. 7:00 HOD: Neděle patřila opět domácím barvám, když v soutěži do 150 cm vyhrál Patrice Delaveau a 160 cm Grand Prix ovládla Penelope Leprevost. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos 1, 2

Světový pohár spřežení - samostatný článek

Neděle

Skvělý víkend pro francouzské jezdce na závodech v Bordeaux uzavřely nedělní soutěže. Nejprve v soutěži CSI5* 150 cm vyhrál páteční vítěz první soutěže a sobotní 145 cm, Patrice Delaveau s Ornella Mail HDC. Spolu s vítězstvím Kevina Stauta to byl i čtvrtý úspěch pro Haras des Coudrettes.

Poslední soutěž závodů, 160 cm Land Rover Grand Prix, vyhrála také páteční vítězka, Penelope Leprevost v sedle Nice Stephanie. Na prvních dvou místech to byly dokonce dvě ženy, když na druhém místě se se ztrátou 0,25 sekundy umístila Laura Renwick s Bintang II.

Penelope Leprevost a Nice Stephanie.

Sobota

Sobotní poslední kvalifikační závod světového poháru ovládl k velké radosti domácího publika Kevin Staut s 15 letým valachem Reveur de Hurtebise HDC. Pro Kevina to bylo po delší době velké vítězství, které však přišlo v pravý čas. Tímto vítězstvím si Staut zajistil místo ve finále poháru příští měsíc v Gothenburgu. Do rozeskakování se dostalo ze 40 členného startovního pole celkem 17 jezdců. Téměř o sekundu za prvním Kevinem Stautem se na druhém místě umístil další francouzský jezdec, Simon Delestre s Qlassic Bois Margot. Na třetím místě pak dokončila Edwina Tops-Alexander s Caretina de Joter.

Západoevropskou ligu Světového poháru vyhrál s přehledem Christian Ahlmann s 86 body před druhým Simonem Delestrem s 78 body. Konečné výsledky Světového poháru.

Kevin Staut

Pátek

Páteční soutěž do 150 cm Longines Ranking v Bordeaux vyhrála domácí jezdkyně Penelope Leprevost. Bylo to pro ni první vítězství v novém roce 2016. V sedle Nice Stephanie porazila o 1,5 sekundy dalšího domácího jezdce Kevina Stauta s Elky van het Indihof Hdc. Třetí místo obsadil další Francouz Roger Yves Bost s Pegase du Murier.

Francouzským jezdcům se dařilo celý den. Hned první otevírací soutěž do 140 cm vyhrál Patrice Delaveau a Ornella Mail HDC.

Penelope Leprevost a Nice Sephanie.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.