72. Cena zimního favorita v Chuchli

Hlavním bodem nabídky prvního říjnového pokračování letošní sezóny v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle bude (3. října) nejdůležitější test roku pro dvouleté koně, 72. Cena zimního favorita EXPA NAILS (start v 15:05). Tradiční 1600 m dostih je svou dotací 600 tisíc korun nejbohatším „juniorským“ dostihem ve středoevropském regionu a startovat v něm bude šest špičkových aktérů.

V dalším programu jsou i předposlední kapitoly celoročních pražských seriálů Schaumann pro dvouleté koně českého chovu a PRE HIPPOSPOL Cup pro žákovské jezdce. Většinu náplně první říjnové neděle tvoří handicapové dostihy, v nichž nebývají jasní favorité, tudíž sázkové kurzy i výhry na úspěšné sázky jsou vyšší. Na startovních listinách osmi dostihů je celkem 79 koní a 29 jezdců, první dostih startuje již ve 13 hodin.

Chardonney Tcheque bude hájit čistý štít
Vysokým favoritem je ve Velké Chuchli trenérem Tomášem Šatrou chystaný hnědák Chardonney Tcheque (foto) (stáj Dr. Charvát, ž. Chaloupka), polobratr (stejná matka, jiný otec) vítěze loňského ročníku tohoto dostihu Shamalgana. Dosud startoval dvakrát a obě vystoupení lehce vyhrál: nejprve opanoval srpnový debut v italském Meranu a před čtyřmi týdny si v novém rekordu dostihu snadno připsal také pražský Gerschův memoriál Fondů Conseq Invest. Tehdy za ním na druhém místě o délku a půl finišoval další hnědák, narozdíl od favorita s vytrvaleckou perspektivou, Enrico (DS Pegas, ž. Andrés) - zatím stále nevyzrálý svěřenec Grzegorze Wroblewskiho také nastoupí ke třetímu životnímu startu a je jedním z hlavních uchazečů o druhé místo. Podstatným soupeřem by pro něj měl být Aquilis (CK Martin Tour, Foret), premiant červnové Ceny polských vítězů derby (Simsonovy ceny) a druhý z nedávné bratislavské Velké ceny BBAG. Dalšími hřebci na startu budou čtvrtý z již zmíněného Gerschova memoriálu Fondů Conseq Invest Sary Shayan (Ardak Amirkulov, ž. Resulov) a lehký vítěz menšího zářijového dostihu Laran (Agrolipt ČR, ž. Janáček). Jedinou klisnou v poli pak je Kristine (Feramo Model Brno, ž. Lukášek), sice dosud nezvítězivší účastnice, jež však dvou ze tří dotovaných umístění dosáhla v kvalitních dostizích na francouzských drahách.


Další program

13:00 - CENA SPOLEČNOSTI IDS PRAHA (hdcp IV. k., 1400 m)
V dostihu žáků osm koní, dobrou formu má v posledních startech tříletá dcera vítězky Jarní ceny klisen 1998 Tamaliregy Tankréga.

13:30 - CENA SPOLEČNOSTI D&Z (hdcp IV. k., 1000 m)
Na nejkratší trati tucet aktérů, solidně se v úterý na tochovické dráze předvedla Borůvka Mňam, po dvou a půl letech v sedle se šampiónem Janáčkem, který ji předloni v květnu dovedl k prvnímu triumfu.

14:00 - CENA SPOLEČNOSTI PROTRADE (CENA SUPER KONDICE, III. k., 1600 m)
Na scéně předposledního dílu seriálu Schaumann další Janáčkovou šancí druhá ze srpnového debutu Pikardie, první dcera vítězky Velké červnové ceny a stříbrné z Oaks 2005 Peinture Naive.

14:30 - CENA SPOLEČNOSTI AUTOTRAK (hdcp II. k., 1600 m)
Nejnižší zátěž v kombinaci s navázáním na nedávné zlepšení formy znamenají reálně ambice pro loňskou vítězku druhé kategorie Fartinu.

15:35 - CENA SPOLEČNOSTI G-SERVIS (hdcp III. k., 1825 m)
Šampiónovou třetí vítěznou nadějí je tříletá Divoká Kočka, čtvrtý triumf z pěti posledních startů však bude atakovat její vrstevnice Love Style a ve hře by měla být i zkušená osmiletá Racona.

16:05 - CENA SPOLEČNOSTI IDS (hdcp IV. k., 1825 m)
Ve vyrovnaném poli se stabilní formou může potřetí v kariéře naplno prosadit čtyřletá La Tortura.

16:35 - CENA SPOLEČNOSTI ELEKTROTRANS (hdcp III. k., 2400 m)
Na vytrvalecké trati dává tříletý bílý valach Sokol hmotnostní výhodu všem soupeřům, avšak v jeho prospěch hovoří nedávná lehká výhra z Rakouska, a jeho jezdec Hlavatý zde může získat žokejský titul (za padesáté vítězství).

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.