Jubilejní ročník Karlovarské dvojnásobné míle ovládl ženský tým

Karlovarské závodiště má za sebou druhý mítink letošní sezóny. Ve spolupráci s francouzskou sázkovou kanceláří se na Hipodromu Holoubek uskutečnil netradičně v pracovním den. V průběhu pátečního pozdního dopoledne a brzkého odpoledne se divákům představilo na sedmdesát plnokrevníků, na které mohli zájemci uzavírat sázky nejen ve Francii, ale i v dalších zemích Evropy.

Tento projekt zahrnující různá tuzemská závodiště zaznamenal velký úspěch právě ve Varech. Rekordní sázky na prvních pět dostihů programu přesáhly 26 milionů korun, což je více, než za celou sezónu u nás. Sedmičce rovinových dostihů vévodila tradiční Karlovarská dvojnásobná míle Karlovarského kraje. Podle svých dosavadních výkonů si jednotliví účastníci na start nesli rozmanité hmotnostní zatížení a tak rozdíl činil až 13 kg.

O obhajobu loňského druhého místa se i přes nevýhodu nesené váhy pokoušela Raviella, k radosti jejího týmu dopadla mnohem lépe.

Taktovky se krátce po startu chopila Tafilly, kterou ještě na protilehlé rovině vystřídala pouhými 48kg zatížená Vědma.

Po vytočení posledního oblouku se na čele objevil Amadeon, který patřil k největším favoritům. Vydal se vstříc očekávanému úspěchu, ovšem velkou bojovnost prokázala pětiletá Raviella a o necelou délku ho porazila. Po dvouleté pauze specifický dostih ovládl český odchovanec a ženy. Martina Havelková v jejím sedle navázala na Kristýnu Bezděkovou, která zvítězila před dlouhými 15 lety. Zároveň slavila v pátek 16 double jezdecké kariéry (dvě vítězství během jednoho dne a také se výrazně přiblížila legendární Míle Hermansdorferové-Schulzové v počtu prvenství. Do čísla 150 Martině chybí pouhé jedno vítězství.

Trenérka Eva Záhorová díky Ravielle dosáhla na premiérový jedničkový triumf.

Daleko od dvou nejlepších nezůstala ani třetí Vědma, která oproti vítězce nosila o 10kg méně. Čtvrtá doběhla Tafilly a pátá Kopretina. Slovenský host Gaston neměl ani v průběhu dostihu světlejší chvilku a dokončil poslední.

 

 

Výsledky:

Cena spol. MAENTIVA s.r.o. (III.kat., 1.200m): Hyacint (ž.K.Hlubučková) – Tapajo (ž.J.Chaloupka) – Pale Martini (am.M.Kacerová)

Cena INSIA Karlovy Vary s.r.o. (IV.kat., 1.400m): Winget (P.Filipová) – Twinky (ž.M.Havelková) – Ganseblumchen (žk.L.Fialová)

Cena spol.Jan Becher KARLOVARSKÁ BECHEROVKA (IV.kat., 2.000m): Modewarre (ž.J.Chaloupka) – Naděje (A.Florian) – Matysek (ž.V.Korečková)

Cena spol. KARLOVARSKÁ KORUNNÍ s.r.o. (V.kat., 2.000m): Ecologi Lolek (A.Subias) – Vegas Las (ž.M.Laube) – Savage (ž.M.Havelková)

Dostih města Karlovy Vary ke 100. výročí samostatného státu (III.kat., 1.600m): Mormill (ž.M.Havelková) – Tropical Bond (A.Florian) – Merella (B.Ferhanov)

90. Karlovarská dvojnásobná míle Karlovarského kraje (I.kat., 3.200m): Raviella (ž.M.Havelková) – Amadeon (B.Ferhanov) – Vědma (ž.J.Andrésová)

Cena HIPODROM HOLOUBEK (IV.kat., 3.000m): Santin (ž.J.Verner) – Orphanta (žk.D.Liška) – Winsome Boy (ž.T.Lukášek)

 

 

 

 

 

Původní tisková zpráva

Vrcholem druhého dostihového odpoledne na karlovarském závodišti HIPODROM HOLOUBEK, na základě projektu spojeného s francouzskou sázkovou kanceláří konaného netradičně v pracovní den, bude jedna z místních specialit. Málokterý z dostihů konaných v největších tuzemských lázních se může pyšnit tak dlouhou a bohatou historií, jako proslulá Karlovarská dvojnásobná míle (I.kat., 3.200m).

Poprvé se uskutečnila v roce 1928, tedy necelých 30 let po slavnostním otevření závodiště. Její konání znemožnilo pouze válečné období a několik dalších výjimek. Společně s pražskou podzimní Cenou prezidenta je jediným tuzemským testem nejvyšší kategorie určeným ultra vytrvalcům.

Nejvíce zatíženým vítězem, s více než 60kg, byla před osmi lety Samara Morgan. V podobné situaci tentokrát bude zahraniční host Gaston (ž.J.Havlík). Korunního prince loňského Slovenského derby čeká premiérový start aktuální sezóny.

V roce 2010 dostih s velkou převahou ovládly klisny. Obsadily tři první místa. Dokáže je napodobit některá ze čtyř účastnic? Klisny totiž obsadí nadpoloviční počet startovních boxů.

Velký výkonnostní vzrůst předvedla druhým místem v loňském ročníku Karlovarské dvojnásobné míle Raviella (ž.M.Havelková) a do boje o příčky nejlepší by zasáhnout měla i tentokrát.

Využije cenné zkušenosti ze zahraničních drah i z testů nejvyšší kategorie  Tafilly (ž.I.Janáčková Koplíková)?

Ani výkony Vědmy (J.Andrésová) není radno přehlížet. V minulém roce kromě dvou prvenství v každém absolvovaném startu dosáhla na dotace. Je dostatečně prověřená na vytrvaleckých distancích a navíc do dostihu nastupuje s nejmenším hmotnostním zatížením.

Přidá spolehlivá a taktéž minimálně zatížená Kopretina (ž.K.Hlubučková) po třetím místě v loňské edici Karlovarské dvojnásobné míle další cenné umístění?

Vyplatí se zariskovat a vsadit na Amadeona (B.Ferhanov), který úspěšně střídá roviny s překážkami? Přímo se to nabízí. Navíc jako jediný v početně skromném startovním poli má na svém kontě už jeden letošní triumf.

 

VSTUP ZDARMA.

 

Program:

11.10  Cena spol. MAENTIVA s.r.o. (III.kat., 1.200m)

11.40  Cena INSIA Karlovy Vary s.r.o. (IV.kat., 1.400m)

12.10  Cena spol.Jan Becher KARLOVARSKÁ BECHEROVKA (IV.kat., 2.000m)

12.40  Cena spol. KARLOVARSKÁ KORUNNÍ s.r.o. (V.kat., 2.000m)

13.10  Dostih města Karlovy Vary ke 100. výročí samostatného státu (III.kat., 1.600m)

13.40  90. Karlovarská dvojnásobná míle Karlovarského kraje (I.kat., 3.200m)

14.10  Cena HIPODROM HOLOUBEK (IV.kat., 3.000m)

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.