Akcionáři DS schválili navýšení základního kapitálu

Web Dostihového závodiště Pardubice informuje o dalším dění: Akcionáři Dostihového spolku Pardubice na mimořádném jednání valné hromady schválili navýšení základního jmění společnosti o přibližně tři miliony korun formou úpisu nových akcií. Pro tento návrh hlasovalo 74,5 % přítomných akcionářů.

Základní kapitál společnosti se tak navýšil na 10, 22 mil. Kč. Navýšení základního kapitálu je důležitým krokem, který má pomoci stabilizovat finanční situaci pořadatele pardubických dostihů, Dostihového spolku. Navýšení základního kapitálu, a také tzv. příplatek k základnímu kapitálu, který již v lednu schválilo město Pardubice ve výši 4,2 milionů korun, pro společnost znamená vklad „hotových“ finančních prostředků, kterými bude moci uhradit své pohledávky. „Minoritní akcionáři přistoupili k navýšení základního jmění zodpovědně, stejně jako již dříve majoritní vlastník město Pardubice. Tímto svým rozhodnutím valná hromada jednoznačně řekla, že chce udržet tradici dostihů v Pardubicích a že je ochotna v této nelehké době dostihům pomoci,“ řekl po jednání valné hromady předseda představenstva Vladimír Tlučhoř.

Jednání valné hromady se logicky dotklo také návrhu na zahájení insolvenčního řízení, které podal bývalý spolupracovník Dostihového spolku Karel Šimána. Dostihový spolek celou záležitost předal svým právníkům, kteří návrh prostudovali a označili jej za neoprávněný. Dostihový spolek je schopen deklarovat, že informace uváděné v návrhu jsou zkreslené až nepravdivé. V žádném případě není ohrožena dostihová sezona v Pardubicích a všechny dostihy, včetně Velké pardubické, budou stoprocentně zajištěny.

Hovoří se také o špatném hospodářském výsledku Dostihového spolku za rok 2011. „Tento výsledek je předběžný, protože hospodaření loňského roku není uzavřeno. Nutno si však uvědomit, že mínusový výsledek cca 11 milionů korun je způsoben také tím, že do hospodaření loňského roku jsme museli zaúčtovávat účetní chyby a nedostatky z předchozích čtyř let,“ upozornil Tlučhoř. Ten také akcionářům deklarovat schopnost Dostihového spolku hospodařit odpovědně. Např. v provozních nákladech je společnost podle finančních analýz schopna ušetřit až třetinu nákladu oproti minulým letům.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.