Cenu Pardubic v Pise ovládli opět koně trenéra Favera

Na hipodromu San Rossore v italské Pise se v rámci nedělního mítinku už tradičně běžel dostih Premio Pardubice neboli Cena Pardubic. Vítězství stejně jako vloni slavil svěřenec trenéra Paola Favera, v jehož sedle byl žokej Raffaele Romano. Zatímco před rokem vyhrál Nobil, tentokrát zvítězil Speedy Woodpecker. Další informace najdete v tiskové zprávě.

Na start cross country na 3800 metrů s celkovou dotací 12 tisíc eur, jež byla úvodním programem mítinku v Pise, se postavila pětice koní. Ač pole nebylo příliš početné, slibovalo zajímavý souboj. Čtyři z pěti účastníků do dostihu poslal trenér Paolo Favero. A proti nim bojoval šestiletý hnědý valach Priory Bay s žokejem Josefem Bartošem, jehož připravuje Josef Váňa starší.
O tempo Ceny Pardubic se dlouho staral Penalty´s s žokejem Dominikem Pastuszkou. Od startu šli do čela a postupně si vytvořili mnohadélkový náskok před trojicí Speedy Woodpecker, Priory Bay a Sergeante Garcia, daleko za nimi se pohybovala Mystic Trump s Josefem Váňou mladším.
V závěru dostihu však skupinka pronásledovatelů začala zmenšovat svou ztrátu. Poslední překážku ještě zdolal jako první Penalty´s, ovšem posléze přišel drtivý finiš Speedyho Woodpeckera. Nejmladší kůň ve startovním poli předvedl úžasné zrychlení a po boji o třičtvrtě délky porazil svého tréninkového kolegu. Žokej Raffaele Romano, který startoval v posledních dvou ročnících Velké pardubické České pojišťovny, tak znovu potvrdil svou výbornou letošní formu. Úřadující italský překážkový šampion zvýraznil své vedoucí postavení v tamním letošním šampionátu, na svém kontě už 19 vítězství.
Za dvojicí Faverových svěřenců se na třetím místě umístil Priory Bay s Bartošem. Čtvrtý skončil veterán Sergeante Garcia, jenž se předloni představil i v Pardubicích.
„Po dobrém průběhu dostihu jsem se v posledním oblouku začal přibližovat k vedoucímu Penalty´sovi. Ale v cílové rovině už Priory Bay neměl z čeho jít, a tak jsme skončili třetí,“ okomentoval Bartoš průběh závodu na svém webu.
Pardubický dostih na partnerském hipodromu v Pise byl předzvěstí úvodního letošního mítinku na východě Čech. Dostihová sezona v Pardubicích začne v sobotu 8. května, kdy se bude konat Italský den. Už tradičně bude součástí programu i Cena San Rossore – Pisa.

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.