Cenu závodiště Pardubice v Římě vyhrál žokej Faltejsek

Na italském hipodromu Roma Capannelle se v sobotu běžel dostih Premio Ippodromo Pardubice – Cena závodiště Pardubice. Stejně jako v loňském roce ho ovládli koně nejlepšího italského trenéra Paola Favera a v sedle vítěze byl znovu český žokej. „Pardubický dostih“ na Apeninském poloostrově vyhrál pětiletý hřebec Ercules s Janem Faltejskem.

V Ceně závodiště Pardubice přes proutěné překážky pro čtyřleté a starší koně s celkovou dotací 20 tisíc eur, jež byla čtvrtým dostihem v osmidílném sobotním římském programu, se objevilo patnáct startujících. Rovnou třetinu startovního pole tvořili koně z trenérské centrály Paola Favera. Jeho svěřenci patřili k favoritům a svou roli dokázali potvrdit přímo na dráze. Tři z nich nakonec obsadili první tři místa konečného pořadí Premio Ippodromo Pardubice, které se na závodišti Roma Capannelle běhá od roku 2005.

Ercules s Janem Faltejskem se po celý dostih pohyboval na špici. V závěru byli jeho hlavními soupeři Dar Said s italským překážkovým šampionem a Faverovou stájovou jedničkou Raffaelem Romanem a King Luck s dalším českým žokejem Josefem Bartošem, zbytek koní už měl výraznou ztrátu. Poslední překážky skákali téměř současně, ovšem patřil Erculesovi. Odrazil útok svých konkurentů a zvítězil s náskokem dvou a půl délky. Druhé místo v závěru vybojoval Dar Said, který předstihl King Lucka. Ten skončil třetí se ztrátou dalších dvou délek.

Jan Faltejsek, jemuž se přes zimu daří na britských ostrovech, vybojoval své druhé letošní vítězství v Itálii. V tamním překážkovém šampionátu se posunul na pátou příčku, o níž se dělí se Sylvainem Mastainem a Paulem Andrewem Johnsonem. O jednu výhru víc má Josef Bartoš. V čele je německý žokej a vítěz Velké pardubické České pojišťovny z roku 2005 Dirk Fuhrmann, jenž dosud vyhrál devět dostihů.

Cena Roma Capannelle je pro změnu každoročně součástí Italského dne na Dostihovém závodišti v Pardubicích. Národní den zaměřený na zemi na Apeninském poloostrově se bude tentokrát konat 2. července.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.