Česká pojišťovna chce být i nadále partnerem dostihů v Pardubicích

Město Pardubice, Dostihový spolek a Česká pojišťovna budou dále pokračovat v jednáních o nové smlouvě o spolupráci. Primátorku Štěpánku Fraňkovou i zástupce spolku o tom na včerejší pracovní schůzce ujistil generální ředitel České pojišťovny Pavel Řehák. O jednání informuje tiskový mluvčí města Pardubic Ondřej Tušl.

Aktualizace 13. 1. 15 HOD: VP se v roce 2012 koná v termínu další pardubické monstrakce, motoristické Zlaté přilby, tedy 14. října. Usedlíci se obávají dopravních zmatků, plochodrážní stadion se nachází nedaleko závodiště. Právě tomuto se chtěl původně Dostihový spolek vyhnout, když ještě na podzimní tiskové konferenci navrhoval posunutí termínu na 7. 10., ovšem to nebylo schváleno dostihovou autoritou.

Aktualizace 12. 1. 11:00 HOD: Josef Váňa představil svůj návrh spolupráce s městem Pardubice. Rád by se ujmul pořádání pardubických dostihových dnů. Podrobnosti se dočtete na tomto odkazu.

 

„My jsme pana ředitele informovali o aktuální situaci kolem Dostihového spolku. I přesto, že cesta ke stabilizaci společnosti ještě nebyla nalezena, ujistil nás, že zájem České pojišťovny o dostihy v Pardubicích i nadále trvá. Což mě samozřejmě potěšilo,“ zhodnotila výsledky schůzky Štěpánka Fraňková. „Pro město a pro spolek to znamená, že pokračujeme v jednáních s Českou pojišťovnou o podobě nové smlouvy o spolupráci. Shodu bychom chtěli nalézt nejpozději do konce března,“ dodala primátorka.

Pokračovat budou také jednání s minoritními akcionáři Dostihového spolku. S nimi se chce město nalézt společné řešení ekonomické stabilizace společnosti. K tomu by mělo dojít do konce února, kdy bude svolána další valná hromada spolku. „Já nicméně doufám, že se nám podaří nalézt shodu rychleji. Program valné hromady i nový návrh  města na stabilizaci společnosti budeme předkládat městskému zastupitelstvu už v závěru ledna a bylo by dobré, pokud už by byl tento návrh řešením konsensuálním,“ uvedla Štěpánka Fraňková.

Ta současně potvrdila, že město bude o možné spolupráci nadále jednat i žokejem Josefem Váňou.

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.