České barvy bodovaly ve Straubingu

Po „Derbywoche“ – týdnu německého derby v Berlíně, kde se hvězdou celého mítinku stala německá favorizovaná klisna, vítězka 116. Německého derby Lobel Countess  (Peter Strooper). Klisna kralovala na trati dlouhé 1900m v čase 15,1. Nyní pozornost směřovala na Straubing, německou klusáckou dráhu, která ožila včera večer 8. srpna. Na desítku dostihů se vydalo celkem osm svěřenců z českých dostihových stájí.

 Romelus Way s Michalem Kalčíkem doběhli pro bronz
Do prvního dostihu nastoupil na trať dlouhou 1 925m, se startovním číslem 8, čtyřletý zástupce Levínského střediska Romelus Way po boku svého trenéra a jezdce Michala Kalčíka. Ihned po startu zaváhala dvojce koní Shit Happens a Shacwelin, kteří následovně po omezení Romeluse Way byli diskvalifikovaní. Michal Kalčík si celý dostih udržoval kontakt s vedoucí dvojcí Lilly Fee a Giordano. Při točení do cílové roviny bylo však již jasno. Jako první proběhla cílem Lilly Fee se Sandrou Schwarzmannovou následovaná Giordanem vedeným Georgem Frickem. Romelus Way s Michalem Kalčíkem doběhl na třetím místě.

Gefesta s Mykolou Volfem vnější stopou pro stříbro
Ve čtvrtém dostihu „Cao Dai Rennen“ poměřila své síly devítka koní. V tomto poli se předvedla Gefesta, zástupkyně Stall Wolf, jedna ze dvou nejmladších účastnic tohoto dostihu. V sulce ji vedl zkušený trenér a jezdec Mykola Volf.  I když obíhala celý dostih vnější stopou, dokázala si udržet tempo s vedoucí favoritkou Queensland. Ve výsledku to stačilo na 2. místo.

Gefesta s Mykolou Volfem v cíli

Gefesta s Mykolou Volfem v cíli

Nevýhodná pozice Jenny
V pátém dostihu odstartovala vítězka Českého klusáckého derby z roku 2009, Jenny Mc Murtie, kterou vedla Monika Kalčíková. Díky vysokému startovnímu číslu se dostala dvojice na poslední pozici, což pro ně mělo negativní dopad, protože kůň před nimi začal cválat a rozcválal i Jenny Mc Murtie. Ta již nedokázala stáhnout ztrátu, kterou nabrala.

Jediná naděje v dostihu Lobel Countesse neobstála
Tříletá naděje trenéra Volfa, Chilega Lok, měla možnost předvést svůj um v šestém dostihu, který nesl jméno již zmiňované vítězky 116. Německého derby  Lobel Countesse. Dostih však dopadl podle očekávání sázejících.  Zvítězila Pamina Venus následována Kissfromarose. Chilega Lok bohužel zanedlouho po startu začala cválat a byla tak dostihovou komisí diskvalifikována.

Osmí dostih vyšel na jedničku
Pomyslným zlatým hřebem Straubingu byl však pro české barvy 8. dostih, ve kterém měla česká ekipa největší šance na umístění. V poli devíti koní startovali hned tři koně trénované u nás. S číslem 4 to byla německá rodačka Summerjam vedená Monikou Kalčíkovou ze stáje Relay JO Levín. Dalším českým favoritem se startovním číslem 7 pod vedením Mykola Volfa byl Önas Bismarck. Tento šestiletý valach se momentálně své dostihové kariéře věnuje právě v Německu a reprezentuje stáj Mishano.com.  S číslem osm zahájila klisna českého chovu, Roswitha Skal v sulce s Veronikou Chaloupkovou.  Tento dostih, ve kterém měli čeští účastníci největší šanci na umístění, nakonec vyšel na jedničku. Zvítězila klisna Roswitha Skal s Veronikou Chaloupkovou a na druhém místě doběhl Önas Bismarck s Mykolou Volfem. Summerjam s Monikou Kalčíkovou byla bohužel diskvalifikována.

Önas Bismarck - ilustrační foto M. Hubníková

Önas Bismarck - ilustrační foto M. Hubníková

Raketový výkon Walentine
V posledním, desátém dostihu dostala šanci zabodovat čtyřletá Walentine s Michalem Kalčíkem.  Do dostihu nastoupila s velmi dobrým kurzem. V průběhu dostihu se držela okolo páté pozice, ale po zatočení do cílové roviny předvedla úžasný raketový výkon, který jí přinesl velmi hezké druhé místo. Vítězství brala klisna Eloisa s časem 19,5.

Kompletní výsledky jsou k dipozici zde

 

Straubing je klusácká dostihová dráha, jejíž předností je noční osvětlení. Dostihy se tak můžou konat až do pozdních nočních hodin.

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.