Čeští překážkáři mají možnost závodit i na závodišti v Římě

Dostihový spolek je garantem spolupráce českých překážkářů s italským dostihovým závodištěm Capanelle Roma. Reprezentanti tohoto dlouholetého partnera pardubického závodiště v neděli představili projekt, který nabízí trenérům a majitelům českých koní trénovat a závodit v Římě.

Prezentace projektu se uskutečnila v neděli 22. července v jezdeckém areálu Kolesa a účastnili se jí zástupci závodiště v Římě dr. Elio Pautasso, ředitel závodiště a Carlo Ricco, dostihový promotér a dále také garant česko-italské spolupráce dr. Guissepe Imbalzano. Českým překážkovým koním, resp. jejich majitelům a trenérům nabídli zvýhodněné podmínky pro účast na dostizích v rámci překážkové  sezony – tedy od 23. listopadu 2012 do 1. března 2013. „Italská strana českým majitelům a trenérům nabízí nejen vysoké dotace – 800 tisíc euro za sezonu, ale také finanční úlevy a bonusy. Koně mohou např. startovat bez poplatku za přihlášku, naopak za každého startujícího koně dostane majitel 150 euro bonus, prostory závodiště lze zdarma využívat k tréninku, zdarma je i ustájení koně. Doprovod se může stravovat v tamní kantýně a závodiště nabízí i slevu na ubytování pro doprovod koně. Jsou to naprosto unikátní podmínky a někteří čeští majitelé a trenéři již o spolupráci projevili zájem,“ řekla Magda Hromádková, garantka spolupráce za dostihové závodiště v Pardubicích. Koně mohou v Římě zůstat libovolně dlouhou dobu potřebnou pro aklimatizaci i trénink.

Prezentace projektu se v Kolesách účastnila asi dvacítka českých trenérů, včetně známých jmen jakou jsou Josef Váňa, Čestmír Olehla a další. Jejich kolegům bude projekt představen také v rámci dalšího dostihového dne v Pardubicích, tedy v sobotu 18. srpna. K dispozici budou propozice jednotlivých dostihů, které se v následující zimní sezoně v Římě uskuteční. „Je to čtyřicítka dostihů různých kategorií pro tříleté, čtyřleté, pětileté a starší koně. V rámci šesti dostihů nejvyšší kategorie jsou pak majitelé a trenéři do Říma automaticky zváni jako čestní hosté,“ doplnila Hromádková. Takovým dostihem je např. 35. steeplechase DELLE CAPANNELLE na 4200 metrů s dotací 30 000 euro, 124. Velká steeplechase města Říma – Memoriál generála Mario Argentona na 4270 metrů taktéž s dotací 30 000 euro, nebo proutěné překážky na 3400 metrů s dotací 18 000 euro nesoucí název Cena závodiště Pardubice a další.

Zástupci závodiště v Římě do Pardubic znovu přijedou v říjnu v rámci 122. Velké pardubické s Českou pojišťovnou a to už budou známy první ohlasy na nabídku spolupráce českých překážkářů s italským závodištěm.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.