Chuchle se již intenzivně připravuje na sezonu

Zimní dostihová přestávka je sice teprve ve své polovině, ale závodiště v Praze-Velké Chuchli se již intenzivně připravuje na novou sezónu. Na jaře návštěvníci ocení hned několik novinek, dalšího zkvalitnění podmínek se dočkají také trenéři a samozřejmě byla schválena termínová listina a dolaďují se propozice.

Chodník od hlavního vstupu
Nová zámková dlažba o celkové ploše 480m2 vyplní prostor za pokladnami u hlavního vchodu, od vstupních turniketů k tribuně. Výrazně se tak vylepší estetický dojem této části areálu a v neposlední řadě bude chůze také bezpečnější, než tomu bylo v případě starých kostek. Jedná o odstranění jednoho z posledních pozůstatků povodní z roku 2002, od kterých letos v srpnu uplyne deset let.
 
Bezbariérová cesta k tribuně i paddocku
Pro pořadatele dostihových dní je důležité, aby se na závodišti co nejlépe cítili všichni návštěvníci. Pro vozíčkáře vznikne několik nájezdů právě z plochy s novou zámkovou dlažbou na úroveň tribuny, aby bylo možno snáze se dostat do přízemí sázkové haly. Další nájezd pak bude postaven vedle hlediště, z haly na chodník pod tribunu, a ten pro vozíčkáře (a také maminky s kočárky) otevře bezbariérovou cestu až k paddocku.
 
Dva nové klecové kolotoče
Nejvýraznějším vylepšením tréninkových možností pro koně ustájené ve Velké Chuchli je vybudování dalších dvou nových klecových kolotočů. Ty trenérům výrazně usnadňují nutné pohybování koní, nejen v rámci přípravy, ale třeba i při rekonvalescencích.
 
Seriál dvouletých českého chovu
Nová dostihová sezóna začne v Praze-Velké Chuchli 8. dubna. Termínová listina obsahuje dvacet nedělních termínů, tradičním vrcholem bude 92. České derby (24. června). Jedním z tradičních bodů metropolitního kalendáře je Chuchelský seriál dvouletých koní českého chovu. Ten letos vstoupí již do svého XI. ročníku, opět nabídne pětici dostihů celkem o půl miliónu korun a velmi pravděpodobně získá i nového reklamního partnera

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.